Amerikaanse wetgevers: IRS moet met duidelijkere richtlijnen komen

Amerikaanse wetgevers hebben een beroep gedaan op de Internal Revenue Service (IRS) om duidelijke en uitgebreide richtlijnen voor crypto-belasting uit te werken. Dit kwam naar voren in een open brief die gisteren, 19 september is ingediend.

De brief werd verstuurd aan waarnemend IRS-commissaris David Kautter door leden van het congres, David Schweikert, Darin LaHood, Brad Wenstrup, Kevin Brady en Lynn Jenkins, van het Committee on Ways and Means.

De vertegenwoordigers menen dat de IRS “meer dan voldoende tijd” heeft gehad om door de complexiteit heen te werken. De regels die nu gelden, zijn vier jaar geleden opgesteld en deze gaven aan dat cryptocurrencies in de Verenigde Staten zou worden behandeld als een eigendom.

De wetgevers merkten op dat er in september 2016, door de schatkistinspecteur, al is gemeld dat de crypto-belastingstrategie van de IRS onvolledig was en dat er toen al om bijgewerkte richtlijnen werd gevraagd. Daarnaast wijzen zij op het feit dat andere organisaties sindsdien hebben opgeroepen om extra duidelijkheid voor belastingbetalers. De wetgevers zijn echter van mening dat:

“Ondanks de uitgifte van alleen voorlopige richtlijnen over dit onderwerp [maart 2014], heeft de IRS de handhaving van deze richtlijnen een prioriteit gemaakt, door solide handhavingsmaatregelen op een aantal fronten.”

Als een voorbeeld van de robuuste handhavingsacties van de IRS, vestigen de wetgevers de aandacht op het besluit van het agentschap om in juli 2017 records op te nemen van Amerikaanse gebruikers van Coinbase, die inmiddels een langdurige juridische strijd hebben gezien.

De wetgevers zeggen dat, hoewel de IRS proactief de belastingbetalers heeft herinnerd aan de straffen voor het niet-naleven van de richtlijnen, het nalaten om een ​​robuuster belastingkader in te voeren “het vermogen van belastingbetalers” om aan hun verplichtingen te voldoen ernstig belemmert.

De brief sluit af met de mededeling dat de vertegenwoordigers het Government Accountability Office vragen om een ​​audit uit te voeren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!