Duitse minister betwijfelt crypto vervangbaar voor traditionele valuta

De Duitse minister van financiën Olaf Scholz heeft zijn twijfels of cryptocurrency het traditionele fiat geld kan vervangen.

Bij een dialoog met burgers zei Scholz “op dit moment twijfel ik of cryptocurrency een perspectief heeft als valutamodel” bij het Duits-Nederlandse legerkorps in Münster. Scholz vergelijkt cryptocurrencies met de tulpkoortsbubbel in Nederland

De Duitse minister zei dat de benodigde computerprocessen voor de wereldwijde implementatie van cryptocurrencies kostbaar en energie-intensief zijn dat het niet kon werken, maar hij durfde niet te zeggen of dit ook zo is in de toekomst “20 tot 30 jaar”.

Cryptocurrencies moeten verder aandachtig in de gaten gehouden worden door de toezichthouder, omdat het gebruikt kan worden voor het financieren van terroristische organisaties of andere criminele activiteiten. Hij voegde vervolgens nog toe ”we geloven niet dat cryptocurrency op dit moment een economische belang heeft”.

Op 4 september kwamen leden van het Europees Parlement bijeen om regels te bespreken voor Initial Coin Offerings (ICO’s). Hier werd voornamelijk gesproken over het werven van startkapitaal.

Tijdens de laatste vergadering van de Raad Economische en Financiële Zaken in Wenen gaf Valdis Dombrovskis, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, aan dat crypto verdere regelgeving nodig heeft. Dombrovsksis zei dat crypto zal blijven bestaan en dat de Europese Unie (E.U.) zich zal focussen op de ontwikkeling van cryptocurrency en het in kaart brengen van regelgeving.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!