Gerucht: Ripple gaat commerciële versie van xRapid lanceren

Er gaan een gerucht in de ronde dat Ripple een commeriële versie van zijn betaalplatform xRapid gaat lanceren. De lancering zou naar verluidt volgende maand plaatsvinden. Dit meldde CNBC op 17 september. Daarnaast vertelde Sagar Sarbhai (Head of regulatory relations voor Azië en het Midden-Oosten bij Ripple) aan CNBC dat Ripple vooruitgang heeft geboekt in de richting van de lancering van xRapid. In augustus werkte Ripple samen met drie crypto-exchanges als onderdeel van een xRapid-oplossing om een ​​’gezond’ ecosysteem van digitale uitwisselingen van activa op te bouwen. Ripple werkte samen met Bittrex, Bitso en Coins.Ph. De samenwerking stelt xRapid in staat om te schakelen tussen XRP, Amerikaanse dollars, Mexicaanse pesos en Filippijnse peso’s. Dit voorjaar namen verschillende financiële instellingen deel aan een pilot van het xRapid-platform, waarbij betalingen tussen de VS en Mexico werden getest. De deelnemers meldde transactiebesparingen van 40-70 procent. Naast besparingen op de kosten noteerden de partijen een verbetering van de transactiesnelheid van gemiddeld 2-3 dagen tot iets meer dan twee minuten. xRapid is een realtime-settlementplatform dat ontworpen is om internationale betalingen te versnellen. xRapid is gebouwd voor commercieel gebruik en wordt ondersteund door XRP-tokens. Daarnaast zorgt xRapid er voor dat liquiditeitskosten worden geminimaliseerd en dat grensoverschrijdende betalingstransacties worden versneld. Sarbhai zei in het interview met CNBC:
“Ik heb er alle vertrouwen in dat we jullie komende maand goed nieuws kunnen brengen omtrent de officiële lancering van het product.”
Sarbhai merkte ook op dat de aanpak van toezichthouders aanzienlijk is veranderd naar een meer gematigde benadering van digitale valuta en het zien van de voordelen van crypto.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!