Koreaanse douane en Samsung SDS gaan samenwerken

De Koreaanse douanedienst (KCS) heeft een overeenkomst gesloten met Samsung SDS om de blockchain-technologie, van de laatstgenoemde, te implementeren voor een exportinkoopsysteem.

Samsung SDS is de IT-dochter van Samsung en tevens de technologieleverancier van het grootste conglomeraat van Korea. Het bedrijf gaat zich nu richten op het eerste, op blockchain gebaseerde, exportgerichte douanelogistieke dienst ter wereld voor de Korea Customs Service. Samsung SDS gaat dit ontwikkelen om efficiëntie te vergroten en om fraude in de industrie aan banden te leggen.

Een memorandum van overeenstemming tussen de twee entiteiten ziet ook 48 andere organisaties en bedrijven, waaronder relevante overheidsinstanties, scheepvaartmaatschappijen, logistieke bedrijven en verzekeringsmaatschappijen, die zich aansluiten bij de samenwerking, aldus het persbericht.

Nexledger

Samsung SDS zal Nexledger, het blockchain-platform voor ondernemingen, gebruiken voor het douaneplatform om exportgerelateerde documenten te delen tussen belanghebbenden bij elke stap van het exportproces, van productie, opslag, douaneaangifte tot uiteindelijke levering van de zending.

Nexledger wordt ook gebruikt door de commerciële banksector in Korea om het ID verificatieplatform aan te drijven.

De grootstedelijke overheid in Seoul koos tevens Samsung SDS om, voor 2022, Nexledger-technologie toe te passen voor de gehele gemeentelijke administratie van de hoofdstad. Het doel hiervan is om transparantie mogelijk te maken en het gebruiksgemak van de burger te vergroten.

Sinds de lancering blijft de grootste impact van Nexledger in de Koreaanse logistieke sector. In mei 2017 lanceerde Samsung SDS een blockchain-consortium met overheidsinstanties, waaronder het KCS, het Koreaanse Ministerie van Oceanen en Visserij, de logistieke gigant Hyundai Merchant Marine en de tech gigant IBM Korea.

KCS en Samsung SDS zijn al begonnen met de ontwikkeling van het inklaringsplatform voor het uitgeven van certificaten van oorsprong, een cruciaal internationaal handelsdocument dat certificeert dat goederen in een bepaalde exportzending volledig zijn verkregen, geproduceerd, vervaardigd of verwerkt in een bepaalde land.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!