Partnerschap tussen Braziliaanse retail gigant en Airfox

Volgens een persbericht van 12 september, is de grote Braziliaanse retail onderneming ”Via Varejo” een partnerschap aangegaan met blockchain betalingsdienst Airfox. Via Varejo, is ook de eigenaar van het bedrijf Casa Bahia. De bedoeling van deze partnerschap is dat Airfox toegepast wordt op alle webshops, evenals in ongeveer 1.000 van zijn winkels.

In het persbericht werd vermeld dat klanten de mogelijkheid hebben om producten in Casa Bahia te kopen via de Airfox applicatie. Daarnaast hebben klanten via de applicatie de mogelijkheid om geld te storten en op te nemen.

Airfox

De mobiele betalingsdienst Airfox is in februari 2018 opgericht. Airfox biedt de opties om in fiat geld of een eigen gelanceerde ERC-20 AirToken (AIR) token te betalen.

Dit is een enorm belangrijke stap die is gezet met betrekking tot de samenwerking voor blockchain betalingsdiensten. De adoptie zal hierdoor toenemen en de digitale portemonnee zal verstrekt worden aan het klantenbestand van Via Varejo.

Via Varejo

In Brazilië is Via Varejo een van de grootste detailhandels van consumentenelektronica en huishoudelijke apparatuur. Via zijn eigen merken Casa Bahia en Pontofrio hebben ze in Brazilië een bereik van 60 miljoen klanten. Het bedrijf is eigenaar van meer dan 900 winkels in 350 Braziliaanse steden en hebben meer dan 1 miljoen bezorgingen per maand. Via Varejo heeft in 2017 volgens het recente persbericht ongeveer $6,3 miljard omzet gedraaid.

Benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!