Huobi breidt zich uit naar Japan door meerderheidsaandeel BitTrade

Het meerderheidsaandeel is door Huobi verkregen en heeft als doel het bereik te vergroten en om meer erkenning te creëren.

Huobi? Wat is dat?

Het in Singapore gevestigde platform, Huobi, werd oorspronkelijk in 2013 opgericht in China en heeft zich in de loop der jaren uitgebreid tot een aantal landen waaronder Hong Kong, Korea, Japan en Amerika. Huobi behoort tot de top vijf van cryptocurrency-exchanges ter wereld, met een handelsvolume van meer dan $1 triljoen sinds de oprichting van het bedrijf. Daarnaast heeft de crypto exchange een eigen token, genaamd Huobi Token. De Huobi Token heeft op het, moment van schrijven, een marketcap van $79.816.099 USD.

Waarom deze overname?

BitTrade is één van de 16 cryptocurrency-exchanges die een licentie heeft verkregen in Japan. Deze 16 exchanges zijn, kort na de beruchte $530 miljoen Coincheck-diefstal eerder dit jaar, samengekomen om een zelfregulerend orgaan te vormen. Als reactie op deze overname heeft, de Raadssecretaris en Chief Financial Officer van Huobi, Chris Lee opgemerkt dat Huobi zal profiteren van de capaciteiten en het internationale netwerk van BitTrade-eigenaar, Eric Cheng, terwijl het bedrijf zich geografisch blijft uitbreiden. Daarnaast zei Chris Lee:
“Wij geloven sterk in de synergie die we kunnen creëren door voortdurend te investeren in R&D en compliance. Deze punten worden ondersteund door onze beveiliging en door onze lokale operationele teams over de hele wereld. Gebruikmakend van het leiderschapsteam van BitTrade en de Japanse (door de overheid goedgekeurde) licentie, is dit nog maar het begin omdat we BitTrade willen laten uitgroeien tot de meest dominante speler in de Japanse cryptocurrency markt.”
De eigenaar van BitTrade, Eric Cheng, is populair vanwege zijn uitgebreide ervaring in internationale investeringen en ondernemerschap in cryptocurrency. Hij en zijn team staan tevens bekend om hun expertise in het inkopen van hoogwaardige digitale activa en hun investeringen, gespecialiseerd in het aanbieden van ICO’s, crypto-exchanges en andere gerelateerde ondernemingen. Deze overname zal het marktaandeel van Huobi alleen maar vergroten. Deze zet getuigd er ook van dat Huobi veel vertrouwen heeft in de toekomst van cryptocurrencies. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!