Bankgigant Morgan Stanley gaat Bitcoin handelswaps aanbieden

De Amerikaanse bankgigant Morgan Stanley is van plan om klanten Bitcoin-handelswaps aan te bieden. Dit vertelden anonieme bronnen aan Bloomberg op donderdag 13 september.

Het artikel onthuld dat de Amerikaanse multinational in de voetsporen treedt van andere Wall Street-spelers omtrent Bitcoin. Volgens de bronnen zal Morgan Stanley “contracten afsluiten die beleggers synthetische blootstelling geven aan de prestaties van Bitcoin.”

“Beleggers zullen in staat zijn om long of short te gaan met behulp van zogenaamde price return swaps, en Morgan Stanley zal een spread berekenen voor elke transactie”

Dit bericht en ons vorige bericht van een andere Wall Street gigant, Goldman Sachs, toont aan hoeveel interesse er is vanuit Wall Street om actief te zijn in cryptocurrencies. Naast deze twee giganten, gaven insiders ook aan dat de Citigroup ook plannen heeft om toegang te krijgen tot Bitcoin-handelsproducten. Net als soortgelijke potentiële aanbiedingen van Morgan en Goldman, zouden Citigroup-klanten in staat zijn om blootgesteld te worden aan Bitcoin-markten zonder de cryptocurrency direct in bezit te hebben.

Reacties op de kennelijke instroom van institutionele beleggers via deze methoden is met kritiek ontvangen door grote cryptocurrency persoonlijkheden. Met name Nick Szabo en Andreas Antonopoulos waren niet over deze manier te spreken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!