Oezbekistan opent deur naar cryptocurrency exchanges

Om de economische markt te bevorderen heeft de regering van Oezbekistan de beslissing gemaakt om stappen te nemen binnen de  groeiende cryptocurrency industrie.

Oezbekistan gaat zich oriënteren op bitcoin exchanges

Het doel van de voormalige Sovjet-Unie is om cryptocurrency exchanges te legaliseren en blockchain bedrijven de mogelijkheid te bieden hun kantoren in het land op te zetten. Het legaliseren kwam nadat de president een overheidsbesluit heeft ondertekend om het gebruik van cryptocurrency en blockchain in Oezbekistan te stimuleren. In opdracht van de president van Oezbekistan is een document aangekondigd met de titel ”Maatregelen om activiteiten van crypto exchanges in Oezbekistan te organiseren”. Dit document onthult een aantal officiële omschrijvingen voor bitcoin en cryptocurrencies. De overheid heeft aangegeven een uitzondering te maken voor cryptocurrencies, dit betekent dat de officiele wetgeving niet van toepassing is voor exchanges. Alleen lokale bedrijven die gevestigd zijn in Oezbekistan hebben de mogelijkheid om een cryptocurrency exchange te openen. Deze bedrijven zijn niet verplicht om belasting te betalen over hun omzet uit cryptocurrency. De winst die behaald wordt uit cryptocurrency is niet belastbaar, aangezien Oezbekistan cryptocurrency ziet als een verzameling van datagegevens op de blockchain.

Algemene voorwaarden toegepast

Als een bedrijf een cryptocurrency exchange wil oprichten, dan moet het een startkapitaal van minimaal 30.000 x het maandelijkse minimum loon hebben. Dit maandelijkse minimum loont was in 2017 $185. Ten tweede verplicht de overheid cryptocurrency exchanges om hun servers in Oezbekistan te vestigen. Hiernaast zal Oezbekistan de exchanges verplichten om zich te houden aan regels voor het verhandelen en publiceren van wisselkoersen op basis van vraag en aanbod. Als laatst moeten exchanges gedurende vijf jaar informatie over transacties, gebruikersidentificatie en kyc opslaan.

Legalisatie cryptocurrency mining

De overheid heeft ook cryptocurrency mining toegestaan in Oezbekistan. De staat heeft energiebedrijven de taak gegeven om vrije plekken grond te zoeken voor activiteiten van cryptocurrency mining. Op de locaties zullen bitcoin mining bedrijven meer dan 100KW/h elektriciteit gebruiken. Deze locaties worden bepaald door de National Project Management Agency, een instantie die wordt bestuurd door het kantoor van de president zelf. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!