Coinbase onderzoekt mogelijkheid voor een ETF

Coinbase is aan het kijken naar, een op cryptocurrency gebaseerde, exchange-traded fund (ETF) met de hulp van de Wall Street-investment management-gigant BlackRock. Dit rapporteert Business Insider op 6 september.

Coinbase staat bekend om zijn veelomvattende bedrijfsmodel, waaronder vermogensbeheer, risicokapitaal, handel, bewaarneming en makelaardij. Naast al deze zaken is het nu op zoek naar een op de beurs verhandeld product dat is gekoppeld aan cryptocurrencies.

De in Amerika gevestigde organisatie heeft naar verluidt “gesprekken gevoerd” met de blockchain werkgroep van BlackRock. De Blockchain-werkgroep van BlackRock, die in 2015 werd opgericht, bestaat uit werknemers in de verschillende bedrijfssectoren en heeft als doel om toepassingen van blockchain-gerelateerde technologieën in financiële services te identificeren.

De voorgestelde crypto ETF is naar verluidt bedoeld om particuliere beleggers toegang te geven tot de volatiele cryptomarkten. Ondertussen staat in het rapport dat het “onduidelijk is of de gesprekken eenmalig waren of deel uitmaakten van lopende gesprekken tussen Coinbase en BlackRock.”

Eerder in augustus kondigde Coinbase aan dat het bedrijf de jaarlijkse beheersvergoeding van het Index Fund voor “nieuwe en bestaande beleggers” van 2 naar 1 procent zou verlagen. Dit meldde Cointelegraph op 13 augustus. Coinbase verklaarde dat de stap was bedoeld om “een nieuwe categorie te introduceren van institutionele beleggers in de cryptocurrency markt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!