Commerciële bank van China omarmt blockchain technologie

De voorzitter van de industriële en commerciële bank van China (ICBC) heeft aangekondigd dat de bank zich de komende tijd zal focussen op de groei van blockchain-technologie, meldde BiaNews op 1 september.

De ICBC is ontstaan in 1984 en naar verluidt de grootste bank in China met meer dan 5000 zakelijke en 530 miljoen persoonlijke klanten. De bank focuste zich in 2017 op slim bankieren en het inzetten van financiële technologieën.

Voorzitter van de ICBC, Yi Huiman gaf aan dat de financiële instelling zich zal focussen op innovaties op het gebied van big data, cloud computing, kunstmatige intelligentie (AI), blockchain en Internet of Things (IoT).

Volgens BiaNews zal de bank zich bezig houden met het vinden van [praktijkvoorbeelden voor ”slim bankieren”. Dit zal de dienstverlening in de financiële industrie en het beveiligen van financiële gegevens met externe partijen verbeteren.

Sinds september 2017 is een strengere regelgeving van toepassing in China omtrent crypto. China staat sindsdien bekend om zijn negatieve houding. Maar op dit moment lijkt het land blockchain toch te gaan omarmen en werkt daarbij actief aan de ontwikkeling en toepassing van de technologie in verschillende industrieën.

Sinds vorige week hebben de provincie Beichuan Qiang en de Beijing Sinfotek Group samen een nieuw blockchain bedrijf opgericht. Met als doel om de “economische bosbouw ontwikkeling en industriële armoedebestrijding tegen te gaan”.

De communistische Partij van China (CPC) heeft begin augustus een introductie vrijgegeven over blockchain-technologie en het gebruik ervan. Het CPC wil met de informatie de overheid helpen bij het begrijpen van het concept van de distributed ledger technology (DLT). Daarnaast willen ze de voordelen en uitdagingen laten zien om blockchain op nationale schaal toe te laten passen door de overheid.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!