Japanse stad testte een stemsysteem via blockchain

Na onze eerdere berichten over West-Virginia en Oekraïne, heeft nu ook de Japanse stad Tsukuba, ten noorden van Tokio, een systeem getest om stemmen mogelijk te maken via de blockchain. Dit schreef de plaatselijke krant The Japan Times op zondag 2 september.

De pilot heeft eind augustus plaatsgevonden. Volgens de officiële website van de stad Tsukuba, was de verkiezing gewijd aan verschillende sociale programma’s. Bewoners konden kiezen welke van de 13 voorgestelde initiatieven zij zouden willen ondersteunen, waaronder de ontwikkeling van nieuwe diagnostische technologie voor kanker, het bouwen van objecten om sporten in de open lucht mogelijk te maken en voor het creëren van goede navigatie in de stad.

Blockchain technologie werd naar verluidt gebruikt om elke vorm van bemoeienis in het stemproces te voorkomen en om vervalsing van resultaten te voorkomen.

Tsukuba’s burgemeester Tatsuo Igarashi zei dat de technologie heeft geholpen om deze problemen op te lossen. “Ik had gedacht dat het werken met blockchain meer gecompliceerde procedures zou inhouden, maar ik vond dat minimaal en dat het gemakkelijk was,” verklaarde hij aan The Japan Times.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!