Oekraïne start pilot op voor stemmen via de NEM blockchain

In een Facebook post, geplaatst op 7 augustus, heeft een lid van de Oekraïense verkiezingscommissie een bericht geplaatst over hun samenwerking met NEM. De samenwerking met NEM is eerder tot stand gekomen en ze gaan nu een pilot houden om stemmen via de blockchain uit te testen. Tijdens de tests, die eerder plaats hebben gevonden, hebben zij gebruik gemaakt van 28 nodes. Deze “test voting” loopt nog steeds en iedereen kan er aan meedoen. Oleksandr Stelmakh, de leider van de commissie, was erg tevreden met de uitkomsten van de test tot nu toe en hij schreef dat zij “nog steeds bezig zijn met een serie van experimenten om blockchain te gebruiken om te stemmen”. Op basis van de huidige koers, heeft Stelmakh berekend dat de kosten om te stemmen op elk politiebureau in het land, ongeveer $1227,- per implementatie zal zijn. Hij schrijf dat dit een “klein offer zal zijn” om eerlijke stemmingsuitslagen te verkrijgen zal zijn. Oekraïne is in de afrondende fase met betrekking tot regulering van cryptocurrencies. De financiële stabiliteitsraad van het land zei vorige maand dat zij het idee om digitale bezittingen als financiële instrumenten te behandelen ondersteunen. Ondanks de lage elektriciteitskosten, heeft het land geen plannen om mining te gaan reguleren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!