Bitcoin Cash (BCH) nu te ontvangen via BitPay

Bitpay verkopers kunnen nu betaald krijgen in Bitcoin Cash. De verkopers die de digitale munt willen ontvangen dienen een persoonlijke wallet te hebben. Hebben ze dit niet, dan kan er eventueel gebruik gemaakt worden van de ingebouwde portemonnee op BitPay.

Winst behouden in BCH

Bitcoin Cash was eerder dit jaar al geïmplementeerd in het platform. Hierdoor konden verkopers BCH betalingen van klanten aannemen via de POS-app. In het verleden moesten verkopers namelijk hun Bitcoin Cash betalingen omzetten naar Bitcoin of fiat. Nu is het eindelijk mogelijk om de winst in BCH te behouden.

In de afgelopen periode heeft het ontvangen van cryptocurrency betalingen veel aandacht gekregen. Dit komt doordat bedrijven klaarblijkelijk stappen zetten om klanten de nieuwe manier van zaken doen aan te bieden.

Wereldwijd geaccepteerd

Eerder dit jaar kreeg Bitpay een BitLicense van New York’s Financial Services Services (NYDFS). Dankzij het akkoord van de regelgeving kan BitPay zijn diensten aanbieden aan klanten en bedrijven in New York. Bedrijven in New York kunnen het platform daarnaast ook gebruiken om Bitcoin en Bitcoin Cash wereldwijd te accepteren voor aankopen.

Samenwerking Bitpay en DISH

Bitpay werkte ook samen met de Amerikaanse satellietdienstverlener DISH. Hierdoor was het voor klanten mogelijk om betalingen met zowel Bitcoin als Bitcoin Cash te doen voor hun maandelijkse abonnementen en pay per view movies.

De commercieel directeur van BitPay, Sonny Singh, merkte destijds op dat er een “soepele overgang” zal zijn van de oude betaaldienst van de satellietprovider naar BitPay.

“Ons doel is een soepele overgang naar BitPay, zodat alle klanten die op dit moment voor services met Bitcoin betalen, de mogelijkheid hebben om met Bitcoin of Bitcoin Cash te betalen,” voegde hij eraan toe.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!