Standard Chartered, Siemens en TradeIX werken samen

De Britse multinationale bank- en financieel dienstverleningsorganisatie Standard Chartered heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een blockchain-pilot voor bankgaranties met behulp van de blockchain-technologie van R3 (Corda). Dit kwam naar voren in een persbericht op donderdag 30 augustus.

Wat is R3?

R3 is een bedrijf voor bedrijfssoftware dat zich richt op gedistribueerde databasetechnologie. Het leidt een consortium met meer dan 200 leden, zoals financiële instellingen, banken, handelsverenigingen en FinTech-bedrijven. Het belangrijkste doel van het consortium van R3 is het ontwikkelen van Corda – een open-source gedistribueerd grootboekplatform, ontworpen om binnen de financiële wereld te werken om complexe transacties te beheren en de toegang tot transactiegegevens te beperken. Corda heeft ook de aandacht getrokken van zorginstellingen, de verzekeringssector en overheden. Hoewel R3 werd geïnspireerd door blockchain, is Corda niet ontworpen als een traditioneel blockchain-platform. Corda heeft geen eigen cryptocurrency, kan alleen gegevens delen met de deelnemers en biedt interoperabele applicaties voor financiën en commercie (CorDapps genoemd). Corda wordt geleidelijk geïmplementeerd in de financiële sector en gebruikt voor de transacties van Credit Suisse en IGN. Dit terwijl er steeds meer partners voor R3 worden verzameld.

Siemens Financial Services en TradeIX

In samenwerking met Siemens Financial Services en TradeIX, ging de pilot in maart van start en wordt er verwacht dat deze eind 2018 klaar zal zijn. Als dit lukt, zal het project “de handel digitaliseren en gebruikmaken van real-time gegevens om efficiëntieverbeteringen te realiseren en de manier waarop handelsfinanciering wordt uitgevoerd te transformeren”, aldus Samuel Mathew, hoofdproducten van Standard Chartered. “De toekomst van handel gaat over data,” voegde hij eraan toe.
“Bankgaranties zijn van oudsher zeer papierintensief. Deze blockchain-oplossing is ontworpen om de huidige praktijken aanzienlijk te stroomlijnen door het proces volledig te digitaliseren, vanaf het opstarten van de bankgarantie tot een claimafhandeling.” “Wij geloven dat de wereldhandel aan de vooravond ligt van een digitale transformatie op meerdere niveaus die een revolutie zal betekenen voor het gehele bedrijfsmodel”.
Voegde de heer Rob Barnes, CEO van TradeIX, hier nog aan toe.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!