Bank Singapore, Deloitte en Nasdaq partnership

De centrale bank van Singapore heeft aangekondigd dat het partnerships met meerdere “grote” organisaties is overeengekomen. Het voornaamste doel is ”regelingen voor digitale activa te versimpelen”. Dit werd gezegd in een persbericht op vrijdag 24 augustus. De monetaire autoriteit van Singapore (MAS), tevens onderdeel van het project Ubin blockchain, is een partnerschap aangegaan met Singapore exchange (SGX) samen met Anquan, Deloitte en Nasdaq. Samen zullen de partijen “Delivery versus Payment” (DvP) mogelijkheden ontwikkelen voor tokenized middelen op verschillende blockchain platforms. Waarbij de laatste drie als technische partners zullen fungeren. Dit initiatief zal blockchain technologie inzetten om op efficiënte wijze bezittingsoverdrachten mogelijk te maken. Waardoor zowel kopers als verkopers in het DvP-proces worden beschermd, aldus Tinku Gupta, hoofd van de technologie bij SGX en leider van het project.
“Dit is een innovatieve samenwerking waarbij meerdere spelers samenkomen om real-world oplossingen te ontwikkelen, die het ecosysteem zullen verbeteren.”
MAS bleef positieve stappen zetten om een cryptocurrency vriendelijk rechtsgebied in Singapore te creëren. Waarbij “voorzichtig” optimisme over de toekomst van de technologie werd geuit. Daarnaast zijn zij al sinds 2016 blockchain aan het promoten in Singapore met Project Ubin. In februari zei het hoofd van de afdeling FinTech, Sopnendu Mohanty, dat hij verwacht dat het “echte effect” van het initiatief in 2020 te zien zal zijn. Blockchain technologie is zich extreem aan het ontwikkelen. Hoe financiële transacties vandaag worden uitgevoerd, en de mogelijkheid om naadloos over verschillende blockchains transacties te doen zal een wereld van nieuwe kansen openen. Mr Mohanty zei vervolgens ook:
“De betrokkenheid van drie prominente technologiepartners benadrukt de commerciële interesse om dit te realiseren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!