XRP gaat met drie exchanges samenwerken

Cryptocurrency organisatie, Ripple, heeft drie cryptocurrency-exchanges goedgekeurd als ‘preferred partners’ voor transacties met de xRapid-betalingsservice. Deze drie exchanges zijn: Bittrex, Bitso en Coins.ph. Deze exchanges zijn verkozen door Ripple met als doel om het XRP-ecosysteem uit te bouwen.

Cory Johnson, Markt Strateeg van Ripple, vertelde CoinDesk dat het bedrijf in wezen al zijn klanten in de Verenigde Staten, Mexico en de Filippijnen aanmoedigt om die drie exchanges te gebruiken voor het sturen van fondsen met behulp van de xRapid-service.

“Dus in de VS zeggen we onze officiële partner is Bittrex, dus elke bank kan naar Bittrex gaan en liquiditeit gegarandeerd ter plaatse hebben, vervolgens kunnen zij hun dollars inruilen voor XRP, doorreizen naar bijvoorbeeld Mexico naar Bitso, onze voorkeurspartner daar, en hun geld converteren [naar Mexicaanse peso’s], “zei hij in een interview.

De financiële instellingen moeten, volgens Johnson, rekeningen hebben bij de beurzen om geld om te zetten. De drie beurzen werden gekozen vanwege hun bezittingen aan XRP. Hierdoor konden zij hogere niveaus van liquiditeit bieden. Hij voegde daaraan toe: “er zijn een hele reeks bedrijven over de hele wereld die XRP gebruiken en wat we aan het doen zijn is het identificeren van drie andere [exchanges] die veel XRP-liquiditeit hebben”

Deze drie exchanges zijn, volgens Johnson, maar het begin. Er zullen in de toekomst meer exchanges in aanmerking komen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!