Bitmain’s IPO ter waarde van $18 miljard

Bitmain, werelds grootste cryptoconglomeraat, zal naar verwachting een van de grootste beursintroducties (IPO’s) in de geschiedenis uitvoeren, naast Visa en Facebook.

Bitmain’s bedrijfsmodel bestaat voornamelijk uit productie van mining apparatuur, opzetten van mining pools en het verhuren van mining apparatuur. De klanten van Bitmain kunnen rechtstreeks ASIC-miners aanschaffen om cryptocurrencies te minen, hun bestaande machines huren om cryptocurrencies te minen en/of ze kunnen deelnemen aan een van de pools die Bitmain aanbiedt.

In juli sprak Bitmain, de Chinese crypto and blockchain corporation, over hun plannen om een ​​Initial Public Offering te initiëren ter waarde van $15 miljard.

De waardering van Bitmain, ter waarde van $18 miljard, werd veilig gesteld nadat de onderneming een financieringsronde van $1 miljard had afgesloten met Tencent en SoftBank Group. Deze twee organisaties zijn een van de meest invloedrijke bedrijven op de wereldwijde technologiemarkt.

De toenemende hype en vraag rondom Bitmain werden ondersteund door de exponentiële omzetstijging van het bedrijf. Vorig jaar behaalde Bitmain een omzet van $ 2,5 miljard in een periode waar cryptocurrencies nog niet zo ver ontwikkeld waren als tegenwoordig. In de afgelopen 12 maanden heeft Bitmain een viervoudige toename van de inkomsten gezien, met een omzet van $10 miljard in 2018, ondanks de correctie van 80 procent van de belangrijkste cryptocurrencies in de afgelopen acht maanden.

Bitmain is vastberaden om de allereerste IPO op te starten door een bedrijf binnen de cryptocurrency-industrie, met een waardering van meer dan $18 miljard. Als Bitmain hierin slaagt, zal het ertoe kunnen leiden dat beleggers meer erkenning zullen geven aan de cryptocurrency markt. Daarnaast zullen zij (hopelijk) de markt als een legitieme en snel evoluerende sector gaan zien met het potentieel om te concurreren met andere multi-biljoen dollarsectoren. Daar komt nog bij dat een toevloed van kapitaal in Bitmain via de publieke markt er ook toe kan leiden dat fondsen in de traditionele financiële sector terechtkomen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!