Unitalent is een Zwitsers blockchain freelance platform. Op dit platform heb je de mogelijkheid om in contact te komen met professionele freelancers. Bij het vinden van de juiste freelancer maakt het platform meteen peer-to-peer contracten aan tussen de freelancer en de zakelijke klant. Hierbij worden de contracten vastgezet op de blockchain en kunnen deze niet meer gewijzigd worden. Zodra een project voltooid is, worden de projectbeloningen automatisch uitbetaald via beveiligde contract transacties.
unitalent is een project dat beheerd en gerund wordt door een team van consultants, ingenieurs en ondernemers van NZ Group International AG. Dit is een beursgenoteerd bedrijf in Zwitserland en een licentiehouder voor werving en internationale personeelsdiensten.
Sinds de oprichting in 2013 heeft NZ Group een omzet van $10 miljoen gedraaid. De NZ Group professionals werken in teams vanuit Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten.
In het kort, waarom unitalent?
Door jarenlange ervaring op het gebied van de professionele freelancemarkt kent unitalent alle ins en outs van de freelance community en zakelijke klanten. Blockchain-technologie maakt het voor freelancers, voor het eerst in de geschiedenis, mogelijk om hun eigen werk te bezitten. Vanuit dit oogpunt is unitalent ontstaan: een blockchain-platform dat professionele freelancers rechtstreeks verbindt met zakelijke klanten. Het platform maakt het eenvoudiger en transparanter voor alle belanghebbenden om deel te nemen aan de freelancemarkt.
Het gebruik van de TAT-token
Het TAT-token kan op twee manieren gebruikt worden. De eerste manier is het betalen van een vergoeding aan freelancers met het TAT-token. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te betalen middels fiat. Voor het betalen met fiat is bewust gekozen. Het maakt namelijk het het proces van uitbetalen makkelijker voor de zakelijke klanten. Dit vanwege de boekhoudkundige en juridische uitdagingen die komen kijken bij het werken met cryptocurrency. Hoewel unitalent ervan overtuigd is dat de betalingen in de toekomst met cryptocurrency gedaan zullen worden, gebeurt dit momenteel nog niet. Veel zelfstandige ondernemers verdienen hun brood uitsluitend met freelance projecten en zijn afhankelijk van de bijbehorende inkomsten. De huidige prijsvolatiliteit in de markt, die onafhankelijk is van het succes van het project, maar eerder afhankelijk is van de marktbewegingen — kan hen zorgen baren. Dit is de voornaamste reden waarom unitalent ook een fiat betaling heeft opengesteld. Verwacht wordt dat veel gebruikers van het platform in het begin met het TAT-token zullen werken. Voornamelijk omdat de kosten per transactie en het verzenden van de betaling voor beide partijen veel lager is. Dit ten opzichte van fiat betalingen en met name betalingen die gedaan moeten worden aan werknemers in het buitenland.
De tweede manier waarop het TAT-token gebruikt kan worden is voor platformbetalingen.
Zodra een zakelijke klant diensten van de freelancer wenst te gebruiken, dient er 8% van het projectbudget aan unitalent betaald te worden als vergoeding. Het gemiddelde projectvolume op het platform is ongeveer 18.000 USD per project. De zakelijke klanten krijgen wederom de mogelijkheid om in fiat te betalen. Ook dit bedrag wordt automatisch omgezet naar het TAT-token op het platform, met behulp van een geïntegreerde API.
Van deze 8% wordt 10 tot 25% beloond aan de freelancer in het TAT-token om zijn betrokkenheid en het gebruik van het platform te stimuleren. Het beloningsbedrag is afhankelijk van de status op unitalent en de betrokkenheid van de freelancer (voltooide projecten, klantwaardering en andere activiteiten).
Referral systeem
Wat verder erg belangrijk is voor unitalent, is het referral systeem: “hoeveel nieuwe klanten haal je via de bestaande klanten binnen?’’. Freelancers hebben een groot en waardevol netwerk waar unitalent op den duur van kan profiteren. Op het platform kunnen gebruikers per doorverwezen klant en afgerond project, een percentage van het bedrag verdienen. Met deze beloning hoopt unitalent zijn freelancers aan te moedigen om hun netwerk te delen en het platform te gebruiken. Dit is een win-winsituatie voor beide partijen.
Welke problemen lost unitalent op?
Beveiliging van transacties Door middel van blockchain-technologie is het voor unitalent mogelijk om een veilige omgeving voor freelancers en zakelijke klanten te creëren. Dit houdt in dat de details en afspraken vertrouwelijk blijven en dat er weinig kans is op niet nagekomen afspraken.
Goedkoop Hoewel freelancen lucratief kan zijn, is de totale beloning afhankelijk van verschillende kosten van sites van derden. unitalent zorgt ervoor dat deze extra kosten wegvallen voor de freelancers en vermindert tegelijkertijd de kosten voor de klanten.
Geen tussenpersonen Tussenpersonen/derde partijen staan bekend om hun arbeidsvoorwaarden. Deze zijn in de meeste gevallen niet gunstig voor freelancers. Het gedecentraliseerde platform van unitalent zal deze ongunstige arbeidsvoorwaarden weglaten en een peer-to-peer freelancemarkt creëren.
Team:
Team evaluatie
unitalent bestaat uit een zeer sterk team van consultants, ingenieurs en ondernemers. Het is een uitgebreid team van 18 leden met verschillende vaardigheden en veel ervaring binnen de markt. Oorspronkelijk is het team afkomstig van NZ Group International AG, dat tevens ook is opgericht door ceo Bardia M. Zanganeh. NZ Group International AG houd zich sinds 2013 al bezig met werving en personeelsdiensten. Het unitalent team heeft de beschikking over een behoorlijk aantal specialisten. Zo beschikken zij over blockchainspecialist, Giw Zanganeh, Vladimir Liulka die verantwoordelijk is voor de Blockchain-architectuurontwerp, smart contract en tokenontwerp. Social media campagne expert, Sabrina Capelli en nog veel meer.
Talent token info
Ticker : TAT Platform : Ethereum Token Type : ERC20 Hardcap : 20 USD MIL Softcap : 5 USD MIL Total Supply : 200.000.000 Presale prijs : 1 TAT = 0.10–0.14 USD (afhankelijk van de investering) ICO prijs : 1 TAT = 0.16–0.20 USD (afhankelijk van de ico ronde) Huidige prijs : N/A Waar te koop : https://unitalent.io/ (token sale start in oktober 2018)
Roadmap:
Positieve/negatieve punten
Positieve punten:
– Het team is afkomstig uit NZ Group International AG. Een bedrijf dat sinds de oprichting in 2013, $10 miljoen winst heeft gedraaid.
– Sterk en uitgebreid team dat bestaat uit professionals met voldoende ervaring op het gebied van werving van personeelsdiensten.
– De ‘voorkant’ van het digitale platform is al gepresenteerd. De bèta-versie zal uitgebracht worden gedurende de tokensale in oktober.
– Geen tussenpersonen meer tussen freelancer en zakelijke klant
– Gunstige arbeidsvoorwaarden voor freelancers
Negatieve punten:
– Lange termijn roadmap van twee jaar. Gezien de volatiliteit van de cryptocurrencymarkt kan er in twee jaar tijd veel veranderen.
Aanbeveling
unitalent beschikt over een innovatief concept met veel voordelen voor de freelance community en zakelijke klanten. Het uitgebreide team heeft de nodige kennis en ervaring binnen de markt. Het digitale ‘front-end’ van het platform is inmiddels al gepresenteerd. Dit geeft ze een voorsprong op andere ICO’s, die vaak niet over een prototype beschikken. De hardcap ligt op 20 miljoen dollar. Dit maakt de ICO gezien de huidige markt een riskantere investering. Uiteindelijk als we de hardcap naast die van de concurrenten neerzetten. Dan zien we dat er veel mogelijkheid is om hierin te groeien. Wanneer we kijken naar de roadmap zien we dat unitalent een plan heeft opgesteld voor de komende twee jaar. Dit plan kan ervoor zorgen dat investeerders zich weerhouden van het project. Cryptocurrency is namelijk nog niet mainstream en het is niet duidelijk hoe de markt zich de komende jaren gaat ontwikkelen. Persoonlijk vind ik het concept van unitalent erg innoverend en verwacht ik dat het project op lange termijn kan aanslaan. unitalent staat op mijn radar en ik ga ze de komende maanden nauwlettend volgen.
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over unitalent. Stel ze dan gerust op hun Telegram kanaal: www.t.me/unitalent
Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.