Fetch.ai gaat samenwerken met Bosch voor Web3 en AI-tech

Het op kunstmatige intelligentie gerichte cryptoprotocol Fetch.ai (FET) gaat samenwerken met elektronicagigant Bosch om een nieuwe stichting op te richten, de Fetch.ai Foundation. De nieuwe Foundation zal Web3 onderzoeken en ontwikkelen. Web3 verwijst hierbij naar de derde generatie van het internet aangedreven door de blockchain, technologie voor real-world use cases op gebieden zoals mobiliteit, industrie en consumenten.

Bovendien zal het een drieledige bestuursstructuur krijgen waar inspiratie gehaald is van het gedecentraliseerde innovatiemodel van de Linux Foundation. De raad van bestuur van de stichting zal worden geleid door Bosch en Fetch.ai en daarnaast wordt er getracht om uit te breiden met andere nog niet benoemde deelnemers uit de industrie. Humuyan Sheikh, de oprichter van Fetch.ai, zei het volgende in een verklaring:

“Bosch zal ons helpen de acceptatie van Web3 in de branche te versnellen en andere spelers in de branche aanmoedigen om met ons mee te gaan op deze reis. Meer industriële toepassingen zullen ook nieuwe zakelijke kansen bieden voor de bestaande tech-ondernemers in het Fetch.ai-ecosysteem.”

Het doel van de stichting is de groei van deelnemers en bijdragen van nieuwe deelnemers aan te moedigen. Tegelijkertijd bestaat het doel om de momenteel gebruikte technische toepassingen te verbeteren op basis van actieve bijdragen en deelname van haar leden.

In de afgelopen 24 is de prijs van het native token van Fetch.ai flink gestegen met een winst van ruim 16% op de dag. Op het moment van schrijven wordt FET verhandeld voor een prijs van $0,49 en is het handelsvolume sterk gestegen met ruim 200%. De oprichting van de nieuwe stichting komt wanneer op kunstmatige intelligentie gerichte cryptocurrencies steeds populairder worden bij investeerders en handelaren.

Fetch.ai is een blockchain-gebaseerd platform dat zich richt op het oplossen van problemen op het gebied van gegevensuitwisseling en smart contracts. Het platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om deze problemen op te lossen door gegevens en activa op een efficiënte en effectieve manier te beheren en te verhandelen.

Ontwikkelaars en bedrijven worden ook de mogelijkheid geboden om smart contracts te ontwikkelen en uit te voeren. Hierdoor is de noodzaak om vertrouwen te stellen in tussenpersonen niet meer nodig.