Tesla gaat mogelijk zijn Bitcoin verkopen op $32.000

Volgens de laatste financiële rapporten die door Tesla zijn gepubliceerd, blijven er 9.720 bitcoins over van het totaal dat het in de loop der jaren heeft verworven. Het kocht deze munten tegen een gemiddeld bedrag van $32.099.

In het rapport werd tevens duidelijk dat dit aantal gelijk bleef gedurende het laatste kwartaal van 2022, wat betekent dat Tesla in deze periode geen bitcoins heeft gekocht of verkocht.

Door de gemiddelde inkoopprijs van $32.099, en het feit dat het bedrijf niet is blijven accumuleren tijdens de Bitcoin dips, denken veel commentatoren dat het bedrijf zich klaarmaakt om zijn BTC te verkopen wanneer het break-even staat.

Waarom is dit groot nieuws?

Tesla behoorde tot de belangrijkste reguliere bedrijven die hun Bitcoin-investering in de vroege dagen van 2020 bekend maakten. De CEO van het bedrijf, Elon Musk, sprak ook veel over de aankoop van het bedrijf en de vooruitzichten om de crypto-industrie te leiden.

De belangen leken echter te vervagen nadat werd opgemerkt dat Tesla de meeste van zijn Bitcoin-holdings verkocht had, waarbij Musk de voorkeur gaf aan de meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE) boven Bitcoin.

Vorig jaar kondigde Musk aan dat Tesla 75% van zijn Bitcoin-bezit heeft verkocht. De reden die hij gaf, was de aanhoudende Covid-lockdown in China die een impact had op hun bedrijf. Sindsdien heeft Tesla geen transacties meer gedaan in Bitcoin. Het heeft dan ook zijn resterende 9.720 bitcoins behouden.

Zoals rapporten suggereren, zou een stijging boven de $32.000 een signaal kunnen zijn voor Tesla om zijn geïnvesteerde kapitaal terug te verdienen, aangezien zijn vroege interesse in het actief niet langer bestaat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!