Tesla verkocht 75% van zijn BTC vanwege nieuwe COVID-lockdown in China, aldus Elon Musk

Zoals jullie wellicht al weten verkocht Tesla 75% van zijn Bitcoin (BTC), met een waarde van ongeveer $936 miljoen, volgens het Q2-winstrapport. Tijdens de Tesla-inkomstenoproep van gisteren legde Tesla-CEO Elon Musk de reden uit voor de verkoop van 75% van zijn Bitcoin-holdings. Hij zei het volgende:

“De reden dat we een aantal van onze Bitcoin-holdings hebben verkocht, was dat we niet zeker wisten wanneer de COVID-lockdowns in China zouden verminderen. Dus het was belangrijk voor ons om onze kaspositie te maximaliseren, gezien de onzekerheid van COVID-lockdowns in China.”

Hoewel China eind mei de COVID-beperkingen in de grote steden had versoepeld, zorgde een sprong in het aantal gevallen in Peking en andere belangrijke regio’s ervoor dat de regering een paar weken later opnieuw regels oplegde. Eerder deze maand werden massale tests en lockdowns doorgevoerd in Shanghai.

Als gevolg hiervan wordt China’s “nul-COVID-beleid” opnieuw op de proef gesteld, wat leidt tot nieuwe waarschuwingen voor grotere economische tegenwind. Reuters meldde dat de op een na grootste economie ter wereld in het tweede kwartaal fors is gekrompen ten opzichte van het eerste in zowel de industriële productie als de consumentenbestedingen.

Tijdens de oproep legde het bedrijf uit dat Telsa het grootste deel van zijn Bitcoin-bezit in fiat heeft omgezet voor gerealiseerde winst, waarbij een kostenpost van $106 miljoen wordt verrekend met de winst en verlies die is opgenomen in de herstructureringskosten in verband met gerichte personeelsverminderingen.

Ondanks de uitverkoop zei Musk dat Tesla openstaat voor het vergroten van zijn muntenbezit in de toekomst. “Dit moet niet worden opgevat als een oordeel over Bitcoin”, zei hij, en voegde eraan toe dat Tesla geen van zijn Dogecoins heeft verkocht.

In de vraag- en antwoordsessie die hierop volgde zei Musk dat cryptocurrency niet iets is waar het bedrijf veel over nadenkt en dat het “een bijzaak is voor de bijzaak” en niet belangrijk is voor het bedrijf. Hij verduidelijkte dat het primaire doel van Tesla is “de komst van duurzame energie te versnellen”. “We hebben geen duidelijk standpunt ingenomen omtrent cryptocurrency,” zei hij.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!