De Amerikaanse investeringsmaatschappij Albright Capital heeft zich teruggetrokken uit een class action-rechtszaak tegen Terraform Labs, het bedrijf achter het Terra (LUNA)-ecosysteem. Albright heeft samen met de mede-eisers, de advocatenkantoren Scott & Scott en Bragar Eagel & Squire, vrijwillig zijn claims ingetrokken, aldus gerechtelijke documenten. De claims zijn zonder kosten tegen de beklaagden bij een filiaal van het New York Southern District Rechtbank ingediend.
Albright en de andere eisers hadden gehoopt op een juridische overwinning op Terraform Labs, zijn mede-oprichter Do Kwon en Amerikaanse geassocieerde bedrijven. Het doel was om tientallen ontevreden investeerders van Terra te verenigen die hebben geleden na de ineenstorting van het ecosysteem in mei van vorig jaar.
Een dergelijke vrijwillige intrekking wordt op juridisch gebied vaak uitgevoerd om de eiser te beschermen tegen mogelijke negatieve gevolgen op financieel vlak en meestal in het licht van een waarschijnlijk ongunstige uitspraak.
Slechts een paar dagen geleden diende Terraform Labs een motie in bij dezelfde rechtbank met het verzoek om de rechtszaak af te wijzen. Hier werden 44 pagina’s aan documenten ingediend ter ondersteuning van hun beweringen.
Een woordvoerder van Terraform Labs vertelde aan verschillende media dat er was aangetoond dat de eisers geen letsel hadden opgelopen in de zaak. Daaraan voegde hij toe dat het bedrijf zijn principes niet voorbij is gegaan en geen wangedrag heeft begaan. Het onderstaande werd hieraan toegevoegd:
“Van Zuid-Koreaanse aanklagers werden negen van hun negen aanhoudingsbevelen afgewezen door de rechtbanken. De tussenliggende maanden hebben bevestigd dat de feiten aan onze kant staan, en er zullen er nog meer aan het licht komen.”
De eisers in de zaak beweerden dat Terraform gebruik maakte van misleidende promotie-claims om munten van het Terra-ecosysteem te verkopen. Ook gaven de eisers aan dat leidinggevenden van Terraform geld uit het Terra-netwerk hadden gehaald voor persoonlijk gebruik.
In juli 2022 begon de rechtszaak en Bragar Eagel & Squire schreven destijds dat Terraform ‘retailinvesteerders had misleid en daardoor Terra-tokens had gekocht tegen kunstmatig hoge prijzen’.
Verder beweerde het bedrijf dat de leidinggevenden van Terraform valse verklaringen hadden onderschreven waarvan zij wisten dat ze materieel misleidend waren. Bovendien beschuldigden de eisers de leidinggevenden van Terraform van het overtreden van de bepalingen van de Amerikaanse effectenwetten.