Raoul Pal gelooft dat de cryptomarkt parabolisch kan stijgen

In de inflatoire macro-economische omgeving van 2022 werden centrale banken gedwongen de rente te verhogen, wat de toch al bearish cryptomarkt nog verder deed dalen. Als de economie echter beter wordt, zullen volgens Raoul Pal, die vroeger bij Goldman Sachs werkte, investeringen als digitale valuta en aandelen snel stijgen.

Zo merkte Pal in een recente editie van de Global Macro Investor nieuwsbrief op dat Bitcoin (BTC) grotendeels wordt beïnvloed door de geldhoeveelheid (Global M2) die in de wereldeconomie aanwezig is. Hij gaf het onderstaande aan:

“Paul Tudor Jones zei ooit: als de geldkraan er weer op zit, wil je het snelste paard hebben. In het geval van 2020/2021 verwees hij naar Bitcoin. Deze keer zal het in het algemeen crypto zijn. Een grafiek van BTC versus Global M2. Merk je iets vreemds op? Ja, we kunnen de top van de grafiek niet schalen, want wanneer M2 aanzienlijk stijgt, gaat Bitcoin EXPONENTIEEL.”

Pal gaf verder aan dat hij denkt dat de situatie niet zo nijpend is als anderen denken. De macro-economisch expert zei dat zelfs als de Federal Reserve de rente blijft verhogen, volatiele beleggingen zoals aandelen en cryptocurrencies nog steeds lucratief zullen zijn. Hij zei het volgende:

“Hogere tarieven vormen geen belemmering voor technologie of de grotere markt, dus het kan me echt niet schelen of ze bijvoorbeeld op 3% blijven (wat volgens mij niet het geval is).

Je hebt me dit vaak horen zeggen: het gaat om de snelheid waarmee de tarieven veranderen, niet om het niveau van de tarieven. Het is totale onzin om te suggereren dat als de rente op 4% blijft steken, groeiaandelen, crypto enz. eindeloos zullen lijden. Dit is niet hoe de wereld werkt. Je kunt die onzin over kapitaalkosten ook weggooien. De acceptatie van technologie gaat veel te snel om daar iets toe te doen.

Overweeg het geval van Google op de ommezijde… met een gemiddeld jaarlijks rendement van bijna 30% zonder schulden. Denk je dat Google er iets om geeft als de kapitaalkosten 1% of 5% bedragen? Absoluut niet! En investeerders ook niet…”

Conclusie

Voorafgaand aan de ineenstorting van FTX was Bitcoin gedurende een langere periode stabiel geweest. Sinds afgelopen woensdag, toen BTC voor het eerst de $17.000 bereikte, zijn de prijzen van cryptocurrency’s grotendeels gestagneerd. Het is echter niet verwonderlijk dat beleggers in een tijd als deze hun geld uit risicovolle activa als Bitcoin hebben gehaald. De geschiedenis heeft ons echter laten zien dat Bitcoin veerkrachtig is, waardoor je dit soort dips als kansen moet gaan zien.