Goldman Sachs ziet kansen om goedkoop te investeren in crypto

Veel bedrijven zijn van slag na de recente ineenstorting van FTX, maar Goldman Sachs ziet het als een kans. Omdat de prijzen voor veel cryptobeleggingen door de marktcrash zijn gedaald, overweegt Goldman Sachs een grote hoeveelheid van deze activa te kopen.

Goldman Sachs CEO David Solomon zei dat hij digitale activa ziet als zeer speculatief, maar gelooft dat er potentieel zit in de onderliggende opkomende industrie. Volgens Solomon wordt de infrastructuur voor digitale activa steeds meer geformaliseerd. Goldman Sachs is dan ook van plan om tientallen miljoenen te besteden aan het uitkopen van of investeren in ondernemingen in de cryptocurrency-industrie.

FTX bracht de crypto-industrie in de war

Dit is een cruciale tijd voor de industrie, omdat die op zoek is naar meer gereguleerde en betrouwbare spelers. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat FTX, een van de top cryptobeurzen in de geschiedenis van de digitale activa, vorige maand omver viel nadat haar zusterhandelsonderneming Alameda Research in financiële problemen was geraakt.

Afgezien van de druk van de faillissementsprocedure, ondergingen ook andere cryptobedrijven zoals BlockFi, die zijn blootgesteld aan FTX, hetzelfde lot.

Al met al heeft de FTX-implosie ervoor gezorgd dat veel mensen het vertrouwen in digitale activa hebben verloren, zei Mathew McDermott, Goldman’s hoofd van digitale activa. Hij vervolgde met:

“FTX was een affichekind in veel delen van het ecosysteem. Maar nogmaals, de onderliggende technologie blijft veelbelovend.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!