Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Cryptocurrencies daalt in populariteit bij Amerikaanse Millennials

Uit een enquête van een financieel dienstenfirma Bankrate zijn nieuwe cijfers bekend gemaakt omtrent het enthousiasme van Amerikaanse Millennials omtrent cryptocurrencies. Het onderzoek concludeert dat de millennials minder geïnteresseerd zijn in het bezitten van digitale activa ten opzichte van 2021.

Bankrate is een financieel organisatie die vaker onderzoek voert omtrent digitale activa. Vorig jaar deelde de firma een enquête over het jaar 2021, waarin het concludeerde dat 50% van de Amerikaanse Millennials comfortabel is met investeren in cryptocurrencies. Uit het nieuwe onderzoek in 2022 blijkt dat het aantal Millennials dat bereid is te investeren is gedaald van bijna 50% naar ongeveer 30%. Een mogelijke verklaring is de slechte prijsontwikkeling van cryptocurrencies in het afgelopen jaar. In 2021 bereikte de koers van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies een all-time high wat veel aandacht trok van onder ander de jongere investeerders. 

Cryptocurrency populariteit daalt ook bij andere generaties

Ook andere generaties tonen minder interesse in cryptocurrencies in 2022 ten opzichte van 2021. Hoewel de grootste daling onder millennials optrad zien we bij Gen X en Baby Boomers ook een forse daling. Veel investeerders lijken afgeschrikt te zijn van de markt crash in het afgelopen jaar. Bankrate is erg negatief gestemd over cryptocurrencies en het risico dat erbij komt kijken. Zo geven ze aan dat de digitale dollar een groot risico vormt voor stable coins en andere cryptocurrencies. Hoewel de crypto markt nog jong is en er veel risico is blijven cryptocurrencies zoals Bitcoin groeien.

Figuur 1: Cryptocurrency interesse tussen verschillende generaties (Bron: Bankrate)

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!