Bitcoin mining gigant Bitmain investeert $500 miljoen in data en mining centrum in Texas

Op 6 augustus heeft Bitmain een persbericht geplaatst over het feit dat zij zich gaan uitbreiden naar de Amerikaanse markt. Ze zijn dus van plan om hier $500 miljoen in te investeren.

Bitmain is een gigant, dat in juli geschat is op een waarde van 12 miljard, is ook van  plan om een Initial Public Offering (IPO) te starten in een markt met Amerikaanse gedenomineerde aandelen. Bitmain’s nieuwe data centrum zal het huidige Alcoa smelter in Rockdale Texas overnemen. Er wordt verwacht dat de constructie van het centrum, in het vierde kwartaal van 2018 afgerond zal zijn en dat het in het begin van 2019 in gebruik zal worden genomen. Afgelopen maand zijn er vacatures voor Project Manager en Data Center Site Manager voor Bitmain in Rockdale geplaatst op Indeed.com. Dit bevestigd de locatie van Rockdale Texas. Het persbericht verteld dat Bitmain verwacht dat er 400 lokale banen gecreëerd zullen worden in de eerste twee jaar. De $500 miljoen is de totale investering die over 7 jaar uitgespreid zal worden. Ondanks verschillende meningen vanuit de Amerikaanse en Canadese regering omtrent cryptocurrencies, zijn beide landen erg in trek voor crypto projecten vanwege hun lage elektriciteitskosten in nieuwe rechtsgebieden. In juni kondigde mining organisatie Coinmint al aan dat zij een nieuwe vestiging gingen openen in New York. Daarnaast heeft de locale miner Hut 8 een tweede locatie geopend en werd daarmee de grootste publicly traded operator.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!