Binance en WazirX lanceren Blockchain for India investeringsfonds

Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, lanceert samen met WazirX een investeringsfonds dat blockchain toepassingen en start-ups moet ondersteunen. Het doel is om oplossingen te realiseren in de industriële en sociale sectoren.

Binance verankert positie in India

Met de aankoop van de Indiase cryptobeurs WazirX, eind vorig jaar, zet Binance voet aan wal in de snel ontwikkelende Indische economie. Een land van ruim 1,3 miljard mensen en de vijfde grootste economische macht. Changpeng Zhao, of beter bekend onder zijn Twitter handle @cz_binance, heeft een goeie neus voor zaken en timing. Die timing is trouwens misschien wel perfect want onlangs nog schortte het Indische Hooggerechtshof het verbod op cryptocurrencies op.

Tokenfonds t.w.v. $50 miljoen

Blockchain start-ups en andere crypto-initiatieven zullen investeringen kunnen krijgen tussen de $100.000 en $5 miljoen. Deze fondsen zullen worden ondersteund en gedekt door de BNB, BUSD en WRX tokens van Binance en WazirX. De crypto exchange hoopt ook samenwerkingen aan te kunnen gaan met andere durfkapitalisten, die ook interesses of belangen hebben bij blockchain technologie. Maar het blijft niet enkel bij financiële steun. Alle gelukkigen zullen gebruik kunnen maken van producten en diensten in de portefeuille van Binance en al zijn dochterondernemingen.

Investeren in talentenpool

Waar het Binance misschien nog wel het meeste om te doen is, is de pool van talenten in IT en blockchain technologie die het land rijk is. Het mogelijke potentieel van de jonge en snel opkomende economie is enorm en daar heeft Binance goed op geanticipeerd. Ook de Amerikaanse beurs Kraken zou plannen hebben om na de uitspraak van het Hooggerechtshof, weer te willen investeren in de Indiase markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!