Bitcoin (BTC) staat op het punt om de markt op z’n kop te zetten, als we Adam Back mogen geloven. De Blockstream-CEO en crypto-legende voorspelt een koers van $500.000 tot zelfs $1 miljoen in deze vierjarige cyclus. Met een huidige prijs van $103.300 en miljarden aan institutioneel geld dat binnenstroomt, vraagt Back zich af: waarom is BTC nog zo ‘goedkoop’?
“$100.000 is te laag”
In een interview met Decrypt gooide Adam Back, de man achter Hashcash en medeoprichter van Blockstream, een bom op de markt. “Ik zie geen logische reden waarom Bitcoin nu maar $100.000 waard is,” zei hij. Met zijn doctoraat in computerwetenschappen en jarenlange crypto-ervaring weet Back waar hij het over heeft. Hij wijst op de enorme veranderingen in de markt: spot Bitcoin ETF’s, institutionele adoptie en een crypto-vriendelijke Trump-administratie. “Ik denk dat deze cyclus behoorlijk hoog kan worden, maar de cyclus strekt zich toch een paar jaar uit? Dus ik dacht aan $500.000 tot $1 miljoen,” voorspelt hij. Gaat BTC écht zo’n krankzinnige run maken?
ETF’s en institutioneel geld stuwen Bitcoin
De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de VS heeft de markt opgeschud. Fondsen van giganten als BlackRock en Fidelity hebben sindsdien meer dan $41 miljard aan netto-instroom opgezogen, volgens recente data. Deze ETF’s maken het voor traditionele beleggers supereenvoudig om BTC te kopen via hun beleggingsrekeningen, iets wat vroeger alleen voor de diehard crypto-fans was weggelegd. Het resultaat? Een stortvloed aan nieuw kapitaal dat de markt instroomt. En als we Back mogen geloven, is dit nog maar het begin.
Bitcoin-cyclus belooft vuurwerk
Met een huidige koers van $103.300 (vlak de afgelopen 24 uur, maar 7% up in een week, volgens CoinGecko, zit Bitcoin slechts 5% onder zijn all-time high van $109.000. Maar Back kijkt verder. Hij benadrukt dat BTC’s vierjarige cycli – gedreven door de halving – altijd voor spektakel zorgen. Deze cyclus lijkt echter anders. Hij benadrukt dat beleggers vaak iets kopen wat al stijgt. Zodra BTC een nieuwe recordhoogte breekt, verwacht hij een sneeuwbaleffect: meer kopers, meer momentum, en een koers die snel veel hoger kan schieten.