Bitcoin hashrate blijft stijgen en nadert Zettahash-tijdperk

Op 26 oktober steeg de hashrate van Bitcoin (BTC) naar een nieuwe piek van 741 EH/s. Slechts een week eerder, op 19 oktober, schommelde het rond de 676 EH/s, wat een stijging van meer dan 65 EH/s betekent. Bovendien vertegenwoordigt deze laatste piek een stijging van meer dan 16% in de afgelopen maand, van 638 EH/s op 26 september.

Bitcoin hashrate piekt, groeit met meer dan 9,6% in slechts één week

Volgens Hashrate Index-gegevens bereikte de rekenkracht van BTC een nieuw hoogtepunt van 741 EH/s op 26 oktober. Dit nieuwe hoogtepunt vertegenwoordigt een piek van 9,6% in een week en een stijging van 16,6% in een maand tijd.

Bovendien geven YCharts-gegevens aan dat de hashrate-waarde van Bitcoin op 25 oktober 727,66 miljoen bedroeg, een fikse stijging vanaf het niveau van 699,12 miljoen 24 uur eerder en 455,08 miljoen een jaar geleden.

Sommigen hebben de stijging van de hashrate van BTC toegeschreven aan het gebruik van geavanceerdere miningapparatuur en financieringsvoordelen, zelfs terwijl de beste in de VS genoteerde Bitcoin-miners bijna 30% van de wereldwijde hashrate controleren.

Onderzoeksanalist Sam Wouters voorspelde dat Bitcoin in maart 2023 zijn Zettahash-tijdperk zou kunnen betreden, toen de hashrate voor het eerst steeg tot 400 EH/s. Destijds schatte hij dat als de hashrate zijn groeitempo zou behouden, de leidende crypto tegen het einde van 2025 een Zettahash zou bereiken. Momenteel komen de hashrate-niveaus perfect overeen met zijn prognoses.

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining neemt nog steeds toe

Volgens Coinwarz-gegevens bedraagt ​​de huidige moeilijkheidsgraad van BTC-mining 95,67 biljoen bij blok 867.462, wat een sprong van bijna 4% in slechts een week en een piek van 17% in drie maanden betekent. Bovendien is het BTC-netwerk dicht bij de volgende aanpassing van de moeilijkheidsgraad, die naar verwachting in slechts negen dagen zal stijgen, wanneer de moeilijkheidsgraad naar verwachting zal stijgen tot 98,8 biljoen.

Maar zelfs met de toenemende moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining genereren BTC-miners nog steeds miljoenen dollars uit mining-activiteiten. Op 25 oktober verdienden Bitcoin-miners meer dan $ 34 miljoen, hoewel dit een lichte daling is ten opzichte van de $ 38,38 miljoen van 20 oktober.

Momenteel wordt de toonaangevende crypto verhandeld voor $ 67.240, waarmee een indrukwekkende prijsstijging van zes weken wordt voortgezet, met een sprong van 0,89% in de afgelopen 24 uur.