Metaplanet haalt $66 miljoen op in investeringsronde en koopt Bitcoin

Het Japanse Metaplanet heeft onlangs een indrukwekkende kapitaalronde afgerond door 10 miljard yen ($66 miljoen) op te halen via de uitoefening van aandelenopties. Van de 18,1 miljoen beschikbare opties, werd maar liefst 72,8% verzilverd door enthousiaste investeerders, wat het vertrouwen in het bedrijf onderstreept.

Deze optieronde, die liep van 6 september tot 15 oktober, gaf aandeelhouders de kans om extra aandelen te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs, waarmee ze hun aandeel in Metaplanet konden vergroten. Het was dan ook een kans die 13.774 aandeelhouders besloten aan te grijpen. Een opvallende deelnemer was Evo Fund, dat zijn positie als grootaandeelhouder verstevigde met een belang van 14,9%.

Met de nieuw verworven middelen is Metaplanet niet alleen in staat om lopende projecten te financieren maar ook om de innovatie een boost te geven en mogelijke overnames te overwegen. Dit zorgt voor een solide financiële basis en geeft het bedrijf de armslag om te blijven concurreren.

Een win-win voor Metaplanet

Een dag na de aankondiging, op 15 oktober, sprong de aandelenwaarde van Metaplanet met een opmerkelijke 15,7% omhoog. Deze stijging volgde op het nieuws dat het bedrijf zijn Bitcoin portefeuille had uitgebreid tot 855,5 BTC, met een waarde van $56,1 miljoen. In deze aankoopronde investeerde het bedrijf zo’n $6,7 miljoen voor 106,976 BTC, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $62.520 per stuk.

Sinds Metaplanet in april zijn Bitcoin strategie bekendmaakte, zijn de aandelen met een ongelofelijke 480% gestegen, wat illustreert hoe positief de markt reageert op de crypto-gezinde benadering van het bedrijf.

Metaplanet: Het Japanse MicroStrategy?

Hoewel Metaplanet gestaag zijn Bitcoin voorraad opbouwt, blijft het bedrijf nog in de schaduw staan van bedrijven als MicroStrategy, dat de kroon spant met 252.220 BTC. MicroStrategy’s Michael Saylor is een bekende voorstander van Bitcoin en blijft zijn bedrijf’s Bitcoin stapel periodiek aanvullen, in afwachting van een prijsstijging.

Marathon Digital is een andere grote speler met 26.842 BTC. Toch is de strategie van Metaplanet om Bitcoin als een kernonderdeel van hun bedrijfsstrategie te omarmen, symbool voor een bredere trend. Meer bedrijven beginnen de koningsmunt te zien als een essentieel onderdeel van hun financiële planning, wat de institutionele adoptie van cryptocurrency verder aandrijft.