Whale verplaatst 155 miljoen DOGE, is een grote speler aanstaande?

Dogecoin (DOGE), de memecoin die de crypto-wereld blijft fascineren, houdt momenteel de adem in na een recente opleving. De coin, die steevast de kroon spant als’s werelds meest kapitaalkrachtige memecoin, lijkt zich op te maken voor wat een correctie zou kunnen zijn na een spectaculaire prijsstijging.

Whale maakt beweging

In deze fase van consolidatie viel er een opvallende beweging te noteren. Op 22 oktober 2024 berichtte blockchain-tracker Whale Alert via X (het vroegere Twitter) over een whale die maar liefst 155 miljoen DOGE, ter waarde van zo’n $21,65 miljoen, van Robinhood naar een anonieme wallet overhevelde. Een move die doet vermoeden dat deze grote speler positieve bewegingen in de markt verwacht.

On-chain gegevens

Echter, de on-chain statistieken vertellen een ander verhaal. Volgens Coinglass is de Long/Short Ratio van DOGE momenteel 0,89, wat op een gematigd bearish sentiment wijst onder handelaren. De open interest (OI) is eveneens met 3,5% afgenomen, een teken dat sommige handelaren hun posities sluiten te midden van de prijscorrectie.

Marktbeeld en sentiment

Op dit moment handelt Dogecoin rond de $0,144, met een lichte daling van 1,8% in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume zakte met 2,6%, wat duidt op een verminderde interesse van handelaren, of misschien gewoon een moment van rust voor de volgende grote beweging.

Het sentiment rondom Dogecoin blijft een mix van opwinding en voorzichtigheid, met grote spelers die hun posities aanpassen en technische signalen die zowel voor- als tegenspoed suggereren. Wat de toekomst ook brengt, Dogecoin houdt de crypto-gemeenschap in haar greep met haar onvoorspelbare koersbewegingen.