Miljardair geeft toe een Bitcoin bull te zijn en stelt dat “alle wegen leiden naar inflatie”

Paul Tudor Jones, de miljardair achter het legendarische hedgefonds Tudor Investment Corporation, heeft tijdens een recent interview openlijk zijn strategie gedeeld te midden van de financiële turbulentie wereldwijd. Met een portefeuille die zo’n $12 miljard omvat, stelt Jones dat hij long gaat op zowel Bitcoin (BTC) als goud.

Jones, die niet bekendstaat om het volgen van de massa, verklapte dat hij een mix heeft van goud, Bitcoin, grondstoffen en zelfs wat NASDAQ-aandelen. Een combinatie die volgens hem cruciaal is in deze tijden van economische onzekerheid. Zijn statement “alle wegen leiden naar inflatie” onderstreept zijn zorg over de waarde van traditionele valuta.

De cryptogemeenschap veerde op bij het nieuws van Jones’ steun aan Bitcoin, het digitale goud dat volgens velen de toekomst van waardevastheid vertegenwoordigt. Jones is echter geen nieuwkomer in de wereld van de cryptocurrency. Al een paar jaar spreekt hij zijn vertrouwen uit in Bitcoin, vergelijkende de investering met het kopen van goud in de jaren ’70, vooral met de verwachte inflatiegolf door de respons van de Federal Reserve op de pandemie.

Fast forward naar 2024, en de markt voor Bitcoin blijft een puzzel. De prijs van BTC, die ooit op de drempel van $68.000 stond, test de vastberadenheid van de bulls. Hoewel er geen grote verkopers opduiken, en technische indicatoren zoals de dagelijkse moving averages een ‘gouden kruis’ suggereren, blijft de markt onvoorspelbaar. Dit fenomeen houdt beleggers in spanning, wachtend op een teken of de Bitcoin zijn weg naar een nieuwe piek zal vinden of niet.

Jones’ vroege adoptie en blijvende vertrouwen in Bitcoin, zelfs te midden van deze volatiliteit, geeft niet alleen zijn visie weer maar ook de groeiende acceptatie van cryptocurrency als een legitieme hedge tegen de inflatie in de traditionele financiële wereld.