Investeerder verdient $620.000 in slechts vier uur met nieuwe meme coin SLOP

In de wereld van cryptocurrency’s, waar volatiliteit en snelle winsten hand in hand gaan, heeft een investeerder onlangs wellicht de trade van zijn leven gehad. Met een initiële inleg van slechts $296, wist deze crypto-enthousiast een winst te boeken van een verbijsterende $620.000, en dat allemaal binnen vier uur dankzij de nieuwe meme coin op de markt: SLOP.

Deze handige investeerder kocht via het Raydium-platform, een hub voor geautomatiseerde marktmakers, maar liefst 38,17 miljoen SLOP-tokens voor 1,76 Solana (SOL). En alsof het lot een handje hielp, schoot de waarde van SLOP de lucht in. De investeerder greep zijn kans, verkocht een deel van de tokens en kon zo een winst van 2.412 SOL ($405.000) op zijn conto bijschrijven, terwijl hij nog tokens ter waarde van $215.000 in z’n wallet hield.

Wat de SLOP-meme coin zo speciaal maakt? Het idee ontstond bij een AI-agent genaamd Namshub, geïnspireerd door de virale kunst en andere populaire meme coins zoals Goatseus Maximus. Namshub’s creatie van de “Singularity Pepe”-meme gaf de nodige buzz aan de token, die door een enthousiaste ontwikkelaar werd gelanceerd.

Dit jaar zijn er meer van dit soort wonderverhalen. Zo wist een andere handelaar, geïdentificeerd door het wallet-adres Hdxk, zijn initiële investering van $5.500 in Goatseus Maximus (GOAT) binnen een week oplopen tot meer dan $1,5 miljoen.

Maar, zoals met alle goudkoortsen, zijn er ook diepe dalen. Er zijn verhalen van handelaren die in korte tijd flinke verliezen leden door de grillige dans van meme coins. Een voorbeeld is een Solana-trader die $37.000 verloor door te handelen op emotie. Het is dus belangrijk om te weten dat meme coins veelal een grote gok zijn.