Litecoin koers blijft klimmen, terwijl on-chain activiteit opnieuw opleeft

Terwijl weekenden vaak saai genoemd worden in de cryptomarkt, sprong Litecoin (LTC) uit de band met een prijsstijging van 3%, waarmee de prijs op $75,3 uitkwam. Dit opwaartse momentum lijkt te worden aangewakkerd door hernieuwde on-chain activiteit en een significante prijsuitbraak. Is dit het startsein voor Litecoin om de $100 te heroveren, of staan de bears klaar voor een tegenoffensief?

Fundamenten zien er sterk uit

Volgens gegevens van Santiment piekte het on-chain transactievolume van Litecoin in 24 uur naar bijna $4 miljard, wat het hoogste niveau in 16 maanden is. Deze piek in transactievolume, gekoppeld aan het prijsherstel, wijst op een groeiende kooplust die de prijs verder zou kunnen opdrijven.

Daarnaast trekt Litecoin ook meer aandacht op sociale media, nu verantwoordelijk voor 1,08% van alle crypto-gerelateerde discussies, wat duidt op een toename in sociale dominantie. Deze verhoogde interesse en on-chain activiteit lijken Litecoin’s aantrekkingskracht te onderstrepen nu de marktcondities verbeteren.

Technische analyse en marktpositie

Technisch gezien, handelt Litecoin al vier maanden zijdelings, worstelend om de weerstand van $77 te doorbreken. De dagelijkse grafiek toont een consolidatie binnen een driehoekspatroon, wat vaak voorafgaat aan een significante beweging. Momenteel zweeft LTC net onder deze cruciale weerstand, wat suggereert dat een uitbraak op handen kan zijn.

Met de recente aanvraag voor een LTC ETF door Canary Capital, wat resulteerde in een prijsstijging naar $75,26 en een groei van 21,5% in de afgelopen twee weken, lijkt de munt klaar voor een verdere opmars. Een doorbraak boven $77 zou een rally richting de $103 kunnen inluiden, wat een stijging van 34% zou representeren.

Wat als de $77 weerstand niet wordt gebroken?

Indien Litecoin er niet in slaagt de $77 barrière te doorbreken, zouden we een verlengde periode van consolidatie kunnen zien. Dit scenario zou de bullish vooruitzichten kunnen temperen, met verkopers die een kans zien om de prijs weer naar beneden te drukken.

Op dit moment handhaaft Litecoin een bullish perspectief binnen de middellange termijn, verhandeld boven alle belangrijke dagelijkse EMA’s. De markt wacht in spanning af of Litecoin het momentum kan behouden om de felbegeerde $100 aan te tikken, of dat de bears hun stempel zullen drukken op de komende prijsbewegingen.