Telegram ziet 400% stijging in NFT-transacties

In de wereld van cryptocurrency is er een opmerkelijke trend zichtbaar: NFT-transacties op het Telegram zijn met een verbazingwekkende 400% gestegen. Dit blijkt uit een recent rapport van Helika, waarin het derde kwartaal van 2024 als een periode van explosieve groei wordt aangemerkt. Deze ontwikkeling heeft de crypto-gemeenschap aan het speculeren gezet.

Telegram-spellen als nieuwe hype

De games binnen het TON-ecosysteem zijn razend populair geworden, vooral vanwege de immense user base van Telegram, die de 900 miljoen nadert. Spellen zoals Notcoin, Catizen, en Hamster Kombat spelen een hoofdrol in deze trend, door NFT-transacties binnen hun gameplay te integreren.

Uit de cijfers blijkt dat gamers langer blijven hangen; de sessieduur is gestegen van 2,8 naar 6,7 minuten. Dit wijst op een diepere betrokkenheid, mede dankzij de NFT-handel die in de games plaatsvindt.

Web3-spellen en de wallet-hype

September was een topmaand voor games zoals Catizen, Cat Gold Miner, en GAMEE, die samen meer dan 3 miljoen actieve wallets zagen ontstaan. Hoewel deze cijfers indrukwekkend zijn, waarschuwen experts voor het ‘airdrop hunting’ fenomeen, waarbij cijfers soms kunstmatig opgeblazen lijken.

De airdrop van Catizen en de drievoudige stijging in Gamee’s transactievolume hebben hierbij zeker geholpen. Ook de aantrekkingskracht van X Empire, met een bereik van 48 miljoen gebruikers, en de uitgifte van 570.000 NFT-coupons, hebben de hype verder aangewakkerd.

Strategische partnerschappen zorgen voor enorme boost

De samenwerking met de Telegram Gaming Accelerator (TGA) en platforms zoals Notcoin heeft het TON-ecosysteem een flinke impuls gegeven. Dankzij deze partnerschappen zijn er talloze nieuwe game-applicaties gelanceerd, die variëren van actie tot strategie, waarmee de mogelijkheden van het netwerk sterk zijn uitgebreid.

Dit in combinatie van Telegram’s gebruiksvriendelijke interface, de sociale aspecten, en de innovatieve benadering van gaming heeft ervoor gezorgd dat NFT-transacties op het TON-netwerk een enorme vlucht hebben genomen. Deze dynamiek onderstreept dat het TON-netwerk wel eens de nieuwe hotspot kan worden voor de volgende generatie van digitale handel en entertainment.