Ripple CEO spreekt over SEC-rechtszaak, RLUSD en beursgang

Terwijl de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vandaag officieel in hoger beroep ging, besprak Ripple CEO Brad Garlinghouse gisteren nog de lopende SEC-rechtszaak, de nieuwe stablecoin RLUSD van het blockchainbedrijf en plannen voor een beursgang. Garlinghouse gaf belangrijke inzichten in de toekomstige richting van het XRP-bedrijf en benadrukte belangrijke aspecten van de strategie van het bedrijf te midden van juridische uitdagingen en marktuitbreiding.

Cruciale inzichten over Ripple vs. SEC-zaak

Garlinghouse sprak over de langlopende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en sprak vertrouwen uit in Ripple’s positie in de XRP-rechtszaak. In een interview met Tony Edward, presentator van de Thinking Crypto Podcast, zei hij het volgende:

“We zijn vanaf dag één transparant geweest en we geven niet op.”

Hij bevestigde dat het bedrijf is voorbereid op elke uitkomst en merkte op dat het XRP-bedrijf ondanks de rechtszaak aanzienlijke stappen had gezet. Hij voegde toe:

“Wat er ook gebeurt, Ripple zal blijven floreren. We innoveren en dat is wat belangrijk is.”

De SEC-rechtszaak, die in december 2020 werd aangespannen, beweert dat het fintechbedrijf de effectenwetten heeft overtreden door XRP te verkopen als een niet-geregistreerd effect. Garlinghouse benadrukte dat de zaak grote gevolgen heeft voor de crypto-industrie. Hij beschreef het als volgt:

“Het gaat niet alleen om Ripple. De hele industrie kijkt toe en de uitkomst zou een precedent kunnen scheppen.”

Garlinghouse over RLUSD

Naast de rechtszaak besprak Garlinghouse de lancering van RLUSD, een nieuwe stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De stablecoin zal naar verwachting een cruciale rol spelen in de grensoverschrijdende betalingsoplossingen van het blockchainbedrijf. Hij zei het onderstaande:

“RLUSD is een belangrijke stap voor ons. Het brengt stabiliteit en transparantie op tafel, iets waar onze partners om hebben gevraagd.”

Hij vermeldde dat Ripple’s toewijding aan het bouwen van een compliant en duurzaam ecosysteem onverminderd blijft.

Een blik op IPO-plannen

Hij ging verder in op Ripple’s ambities om naar de beurs te gaan, wat aangeeft dat een IPO in het verschiet ligt. Hoewel er geen specifieke datum werd genoemd, gaf hij aan dat het bedrijf in een sterke positie zou verkeren om door te gaan met zijn beursintroductie zodra de juridische uitdagingen zijn opgelost. Hij zei het volgende hierover:

“We hebben er al een tijdje over nagedacht, maar we hebben de juiste timing nodig. Een IPO is een logische stap voor Ripple, nu we blijven uitbreiden.”

Garlinghouse ging ook in op de missie van het bedrijf om het financiële landschap te revolutioneren door grensoverschrijdende betalingen te verbeteren. Hij herhaalde Ripple’s doel om snelle, kosteneffectieve en veilige transacties te bieden voor particulieren en bedrijven wereldwijd. Hij gaf aan:

“We werken aan het oplossen van echte problemen en dat is wat ons onderscheidt. We zijn hier niet voor de hype.”

Tijdens het interview bleef Garlinghouse optimistisch over de toekomst van het XRP-bedrijf. Hij benadrukte dat de focus van het bedrijf op innovatie, naleving en duurzaamheid het succes ervan zal blijven aanjagen. Ondanks de onzekerheden rond de SEC-rechtszaak, lijkt het XRP-bedrijf klaar om zijn positie als leider in de crypto-ruimte te verstevigen.