Ripple Swell 2024 is begonnen – Wat kunnen we verwachten?

In het zonnige Miami is de achtste editie van Ripple Swell 2024 van start gegaan. Dit jaarlijkse evenement trekt de grote namen aan uit de wereld van betalingen, financiële diensten, blockchain en meer. Ripple heeft via X (voorheen Twitter) de locatie en data bekendgemaakt: 15 en 16 oktober, pal in het hart van Florida.

Dag 1: Discussie en inzicht

De openingssessie van de conferentie zet meteen de toon met een “Regulatory Fireside Chat”, waar Adrienne Harris van het New York State Department of Financial Services en Stuart Alderoty van Ripple de complexe regelgeving voor crypto in de VS bespreken. Natuurlijk kan een commentaar op Ripple’s juridische worsteling met de SEC niet ontbreken.

Een hoogtepunt is de sessie over de groeiende stablecoinmarkt, waar experts als Jack McDonald van Ripple en anderen de impact van stablecoins op de financiële wereld uit de doeken doen.

In “Banking on Blockchain: LATAM’s Pad naar Digitale Transformatie” wordt gekeken naar Latijns-Amerika, waar financiële instellingen blockchain en crypto adopteren om bij te blijven in de digitale race. Hier schuiven sprekers als Pablo Arboleda Niño van Grupo Bancolombia aan.

De middag wordt afgesloten met een fireside chat met Sheila Bair, voormalig FDIC-voorzitter, en Monica Long van Ripple, die waarschijnlijk de toekomst van financiële stabiliteit in het digitale tijdperk bespreken.

Dag 2: Vooruitkijken en strategie

De ochtend van de tweede dag opent met een keynote gericht op strategisch leiderschap in het cryptotijdperk met Ripple’s CFO Jon Bilich en PayPal’s voormalige financiële topman Neil DeSilva.

De sessie “Crypto-Centric Banking” biedt een platform aan bankleiders die de transitie naar crypto-georiënteerde bankdiensten bespreken, met inzichten over hoe traditionele banken zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit.

Een kijkje in de keuken van Ripple volgt met “Charting Our Course”, waar de product roadmap wordt onthuld door Monica Long en Aaron Slettehaugh, met een vooruitblik op innovaties en strategische doelen.

De conferentie sluit af met een dialoog tussen Ripple’s CEO Brad Garlinghouse en Dan Morehead van Pantera Capital, waarbij ze reflecteren op de huidige stand van zaken in de cryptowereld en Ripple’s toekomstige rol daarin.

Ripple Swell 2024 belooft niet alleen een plek te zijn voor netwerken en leren maar ook een katalysator voor de discussie over de toekomst van geld en financiën in het blockchain-tijdperk.