Robert Kiyosaki voorspelt Bitcoin crash naar $5.000, terwijl prijs $67.000 bereikt

Robert Kiyosaki, de man achter het beroemde boek “Rich Dad, Poor Dad”, heeft zich ontpopt tot een ware goeroe binnen de cryptogemeenschap. Met zijn focus op Bitcoin, goud en zilver, heeft hij heel wat volgers gekregen. Kiyosaki ziet deze drie als de enige echte harde valuta’s die de tand des tijds zullen doorstaan, terwijl hij andere activa als “nep geld” bestempelt. Toch heeft hij zojuist een opvallende voorspelling gedaan over een mogelijke prijscrash van Bitcoin.

Bitcoin voorbestemd voor een grote crash?

Kiyosaki heeft onlangs een schokkende voorspelling gedeeld op X: Bitcoin zou weleens kunnen kelderen naar een schamele $5,000. Deze uitspraak heeft voor veel reacties vanuit de cryptogemeenschap gezorgd, waardoor hij in dit bericht nog verder moest toelichten in een recente tweet. Hij zei het volgende:

“Mijn vorige tweet was onduidelijk, excuses daarvoor. Laat me dit rechtzetten… De Grote Financiële Crisis sloeg toe in 2008, toen de Fed en het Ministerie van Financiën miljarden aan ‘nepgeld’ begonnen te printen om een wereldwijde depressie af te wenden. Ze redden daarmee hun rijke vrienden terwijl de rest van ons de dupe werd. De crisis leidde tot de ‘allesbubbel’. En nu, met die bubbel op knappen, staat ons een ‘alles crash’ te wachten. Ja, alles, inclusief goud, zilver, en ja, ook Bitcoin, zal crashen. Maar na die crash, als je voorbereid bent, kun je echt rijk worden.”

Kiyosaki benadrukt dat hij klaar zal zijn om te kopen als de prijzen laag zijn, en hij moedigt anderen aan hetzelfde te doen. Bitcoin kan dalen naar $5,000, maar Kiyosaki ziet het daarna stijgen naar mogelijk $100,000 of zelfs $250,000.

Kansen in de chaos

Deze ‘alles crash’ ziet Kiyosaki als een gouden kans voor beleggers om hun rijkdom te vergroten. Hij waarschuwt echter voor de volatiliteit van de cryptomarkt.

Hoewel de marktreactie op Kiyosaki’s voorspelling gemengd is – want Bitcoin heeft zo’n dieptepunt niet meer gezien sinds 2019 – kunnen politieke figuren zoals Trump en Harris de marktpositie van cryptocurrencies beïnvloeden.

De boodschap van Kiyosaki is duidelijk: wees voorbereid. Of zijn voorspellingen nu uitkomen of niet, in de cryptowereld blijven de kansen voor het oprapen voor wie de markt goed in de gaten houdt.