Bitcoin ETF’s zijn “enorm bullish op de lange termijn”, aldus Anthony Scaramucci

In een interview op het YouTube-kanaal van crypto-influencer Natalie Brunell zei Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, dat spot Bitcoin ETF’s het aantal investeerders, waaronder overheidsinstanties, dat investeert in de belangrijkste digitale asset, aanzienlijk zullen vergroten.

Scaramucci gaf dan ook aan dat hij hierdoor “enorm bullish op de lange termijn” is en zich geen zorgen maakt over “de concentratieproblemen, omdat we nu al een aantal ETF’s hebben”. Hij ging verder met:

“Ik denk dat de ETF’s, wederom vanuit een historisch perspectief, een katalysator zullen zijn voor verdere acceptatie.”

Scaramucci gelooft dat beleggingsportefeuilles op een dag een percentage Bitcoin zullen bevatten in de mix van andere investeringen zoals aandelen en goud. Hij suggereerde dat de staat Wisconsin een vroeg voorbeeld is van deze trend. Hij vervolgde met:

“De staat Wisconsin kocht een paar maanden geleden voor $150 miljoen aan Bitcoin. Misschien was het vier of vijf maanden geleden. En de gedachte hierachter is, hé, er zal een portfolio-asset allocatiemix zijn die op een dag Bitcoin zal bevatten. Iemand zal zeggen: ‘Natalie, jij bent een fondsbeheerder.’ ‘Ja, dat ben ik.’ ‘Oké. Hoe beoordelen we jou? Nou, we gaan je beoordelen op aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen, hedgefondsen, goud en er zal een klein stukje voor Bitcoin zijn.’

En dus zegt de staat Wisconsin dat als ik niet long Bitcoin ben, ik short Bitcoin ben. Dat komt eraan, waarom begin ik het niet nu te kopen, voordat de golf komt van al die mensen die het belangrijk of noodzakelijk vinden dat ze het moeten bezitten.”