Kamala Harris gaat ondersteuning uitspreken voor crypto en cannabis

De Amerikaanse presidentskandidaat en huidige vicepresident Kamala Harris blijft toenadering zoeken tot de cryptogemeenschap als onderdeel van haar bredere “Opportunity Economy”-agenda.

Op 14 oktober staat Harris gepland om een bijeenkomst bij te wonen met zwarte ondernemers in Erie, Pennsylvania. Tijdens dit evenement zal ze naar verwachting haar steun uitspreken voor zwarte ondernemers, en onderwerpen bespreken zoals cryptoregulatie, digitale activa en de federale legalisatie van cannabis. Deze stappen vormen een belangrijk onderdeel van haar politieke strategie om een inclusievere economie te creëren.

Volgens Cedric Richmond, medevoorzitter van Harris’ campagne, is deze aankondiging een bevestiging van Harris’ toewijding aan de “Opportunity Economy”. Hij verklaarde aan een lokale NPR-zender in New Hampshire dat Harris zich inzet voor het versterken van de economische positie van zwarte mannen. Ze wil hen de middelen geven om succesvol te zijn, een huis te kopen, hun gezin te ondersteunen, een bedrijf op te starten en op lange termijn financiële welvaart te realiseren.

Hoewel Harris aanvankelijk werd gezien als een vertegenwoordiger van een mogelijke Amerikaanse anti-cryptohouding, lijkt ze haar imago in dit opzicht te hebben verzacht sinds de start van haar campagne. Een belangrijk signaal hiervan was de donatie van Chris Larsen, medeoprichter van Ripple, die ongeveer $1 miljoen in XRP doneerde aan de Harris-Walz 2024-campagne.

Sommigen binnen de cryptogemeenschap zien Harris nu als een kandidaat die openstaat voor samenwerking aan bipartisane wetgeving omtrent de regulering van digitale activa en de bredere cryptocurrency-industrie. Desondanks heerst er ook enige scepsis. Niet iedereen is overtuigd van deze vermeende “crypto-wending” van de Harris-campagne.

Matt Hogan, Chief Investment Officer van Bitwise Invest, sprak zijn twijfels uit over Harris’ standpunt ten aanzien van cryptoregulatie. Hij zei:

“Een serieuze vraag: is deze verklaring het volledige verhaal van de ‘Harris-wending’ waar mensen zo enthousiast over zijn? Of heeft ze tijdens haar toespraak in Erie meer details gedeeld? Deze woorden lijken op een Rorschach-test: je kunt ze interpreteren als zowel pro-crypto als anti-crypto.”

Op de campagnewebsite van Harris staat een iets andere formulering, waarin wordt benadrukt dat het reguleringskader dat Harris voor ogen heeft, bescherming biedt aan degenen die investeren in crypto. Dit suggereert dat haar plan zich richt op het beschermen van het bezit van digitale activa, in plaats van het beperken of ontmoedigen ervan.

Met deze benadering lijkt Harris te mikken op een balans tussen het waarborgen van de belangen van investeerders en het bieden van duidelijke regels voor de cryptomarkt, terwijl ze haar bredere economische visie voor gelijkheid en kansen verder uitwerkt.