Cardano blijft stijgen: Breekt ADA binnenkort door $0,40?

Cardano (ADA) staat steeds meer in de schijnwerpers van investeerders, zowel van particulieren als van institutionele beleggers. De algemene stemming rondom ADA blijft optimistisch. Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld voor $0,3564 met een stijging van 0,94% in de afgelopen dag.

Handelaren zijn benieuwd of Cardano genoeg kracht heeft om de weerstand van $0,40 te doorbreken en een mogelijke bullish rally te starten.

De technische analyse van ADA geeft een gemengd beeld

De relatieve sterkte-index (RSI) staat op 45,84, wat betekent dat de munt zich in een neutrale zone bevindt. ADA is op dit moment dus noch overgekocht noch over-verkocht, wat ruimte biedt voor een mogelijke opwaartse beweging als de koopdruk toeneemt.

De MACD-indicator wijst op een naderende nul-crossing, wat kan duiden op een verschuiving in momentum. Dit kan zowel een bullish signaal zijn als wijzen op consolidatie als de koopkracht afzwakt. Daardoor blijft ADA voorzichtig net onder de weerstand hangen.

ADA technical analysis

On-chain data: Positieve signalen, maar gematigd

Wat betreft on-chain data, toont Cardano positieve maar bescheiden vooruitgang. Het netwerk laat een groei van 0,09% zien, en volgens de “in the money”-metriek staat 1,40% van de ADA-houders op winst. Ook de concentratie van grote houders blijft stabiel, zonder grote veranderingen in hun posities.

Institutionele investeerders gaan voorzichtiger te werk. Dit kunnen we zien aan de grote transacties die met 0,4% zijn afgenomen. Op dit moment ontbreekt nog het signaal voor een grote rally.

Open Interest: Voorzichtig optimisme

De Open Interest voor ADA is met 0,71% gestegen en bedraagt nu $216,17 miljoen. Deze geleidelijke stijging geeft aan dat handelaren voorzichtig optimistisch zijn over het potentieel van ADA om de $0,40-grens te doorbreken. De stijging in Open Interest wijst op toenemende deelname aan de markt, maar zonder de intense bullish druk die nodig is voor een doorbraak.

Cradano ADA futures open interest

Liquidaties: Rust voor de storm?

De gegevens over liquidaties laten een evenwichtige markt zien. Er werd $17,6K aan short-posities geliquideerd, tegenover $4,97K aan long-posities. Dit impliceert dat handelaren niet agressief speculeren op grote prijsbewegingen, waardoor de markt voorlopig stabiel blijft.

ADA total liquidation chart

Vooruitzichten: Kan ADA de weerstand doorbreken?

Hoewel Cardano potentieel toont voor een uitbraak, is de markt er nog niet klaar voor. Zowel de technische als de on-chain gegevens laten ruimte voor groei zien, maar de voorzichtige stijging in Open Interest en het lage aantal liquidaties duiden erop dat ADA meer koopkracht en momentum nodig heeft om de weerstand van $0,40 te doorbreken en een bullish rally te starten.