Analist: Ethereum kan flink dalen bij verlies van dit cruciaal steunniveau

De Ethereum (ETH) prijs heeft de laatste tijd een hoge mate van volatiliteit laten zien, waarbij deze zich bewoog tussen de $2.600 en $2.300. Ondanks deze schommelingen heeft een prominente analist een belangrijk ondersteuningsniveau benadrukt, waarbij een verdere daling onder dit niveau mogelijk kan leiden tot een verkoopgolf in de Ether-markt, wat de prijs verder naar beneden zou kunnen trekken. Daarnaast zijn er verschillende factoren in het spel die de ETH-prijs de komende dagen zouden kunnen beïnvloeden.

Ethereum-prijs loopt risico op verdere daling

In een recente analyse, gedeeld op het X-platform, identificeerde de bekende crypto-expert Ali Martinez het niveau van $2.300 als een cruciaal ondersteuningsniveau voor de Ethereum-prijs. Hij merkte op dat meer dan 2,4 miljoen adressen in totaal 5,6 miljoen ETH op dit niveau hebben gekocht.

Aantal adressen die ETH binnen een bepaalde range hebben gekocht.
Aantal adressen die ETH binnen een bepaalde range hebben gekocht. Bron: Ali Martinez/X

Martinez waarschuwde dat als Ether onder dit niveau daalt, het een verkoopgolf zou kunnen veroorzaken, aangezien beleggers ervoor zouden kunnen kiezen hun verliezen te minimaliseren. Hij benadrukte dat een daling onder de $2.300 een verdere prijsdaling kan triggeren.

In een andere analyse zei Martinez dat Ether vaak een sterke correlatie vertoont wanneer het onder de TD-setup-ondersteuningstrendlijn zakt. Gezien de eerdere patronen, bedraagt de gemiddelde daling bij dergelijke doorbraken ongeveer 53%, wat problemen kan opleveren voor de crypto. Hij wees erop dat als de op één na grootste crypto op basis van marktkapitalisatie het ondersteuningsniveau van $2.250 verliest, er een significante prijsdaling kan volgen.

Belangrijke niveaus Ethereum koers
Belangrijke niveaus Ethereum koers. Bron: Ali Martinez/X

Ondanks deze zorgen zijn sommige analisten optimistisch over het lange termijn potentieel van Ethereum. Een populaire crypto-analist, bekend als EᴛʜᴇʀNᴀꜱʏᴏɴᴀL op X, stelde dat Ethereum nu in de laatste fase van het accumulatieproces zit en zich voorbereidt op een grote bullrun in 2025. Hij ondersteunde zijn opmerkingen met historische trends.

Ethereum analyse
Ethereum analyse. Bron: EtherNasyonaL/X

Wat staat er te wachten voor de ETH-prijs?

De Ethereum-prijs heeft de afgelopen dagen een hoge mate van volatiliteit laten zien, zoals blijkt uit de recente prestaties. Bovendien hebben de afnemende instromen naar Amerikaanse Spot Ether ETF’s zorgen gewekt over de verschuivende interesse van marktdeelnemers van ETH naar andere belangrijke altcoins.

Desondanks blijven velen in de cryptomarkt optimistisch over Ethereum. Historische gegevens wijzen erop dat de cryptomarkt in het laatste kwartaal van het jaar vaak een positieve prestatie heeft geleverd. Daarnaast wordt verwacht dat de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen de ETH-prijs de komende dagen zouden kunnen stimuleren.

Ondertussen heeft Geoff Kendrick, Global Head of Digital Assets Research bij Standard Chartered, onlangs ook zijn optimistische sentiment gedeeld. Volgens hem zou de Solana (SOL) prijs met 5x kunnen stijgen als Donald Trump wint en zijn pro-crypto houding voortzet. Voor Ether voorspelde hij een 4x stijging en voor BTC een 3x stijging, wat het optimisme op de markt aanwakkert.