Altcoin-analyse: Is de bullish retest in de maak op de OTHERS-grafiek?

OTHERS staat voor de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt, exclusief de top 10 munten. Dit betekent dat het alle kleinere altcoins omvat, zonder de invloed van grote spelers zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze index geeft ons inzicht in de prestaties van de altcoin-markt en kan een goede indicatie zijn van het sentiment onder altcoin-investeerders. Terwijl grote munten vaak stabieler zijn, kunnen de altcoins in de OTHERS-index meer volatiliteit laten zien, wat juist kansen kan bieden voor grotere winsten tijdens bullish cycli.

Falling wedge-uitbraak op de weekgrafiek

Wat we momenteel zien, is dat OTHERS is uitgebroken uit een falling wedge op de wekelijkse grafiek. Een falling wedge is een technisch patroon dat wordt gezien als bullish. Het markeert een periode van neerwaartse consolidatie, waarbij de prijs steeds in een nauwer bereik beweegt. Uiteindelijk volgt vaak een uitbraak naar boven, wat een indicatie kan zijn van een trendomkering naar bullish prijsactie.

Wanneer een falling wedge wordt doorbroken, geeft dit vaak aan dat de verkoopdruk aan het afnemen is en dat de bulls weer controle beginnen te krijgen. Deze uitbraak uit de falling wedge is een eerste positief signaal dat er mogelijk een nieuwe uptrend in de altcoin-markt op komst is.

Bullish retest en de bull market support band

Nu we de uitbraak hebben gezien, zien we momenteel een potentiële bullish retest. Een bullish retest houdt in dat de prijs, na een uitbraak, terugkomt om de vorige weerstandsniveaus als nieuwe support te testen. Dit is belangrijk omdat het bevestigt dat het breakout-niveau sterk is en standhoudt, wat de weg vrijmaakt voor verdere stijgingen. In dit geval lijkt OTHERS terug te komen op de bull market support band.

De bull market support band is een combinatie van voortschrijdende gemiddelden (meestal de 20-weekse en 21-weekse voortschrijdende gemiddelden), die vaak worden gebruikt om te bepalen of een activum zich in een bull- of bear-markt bevindt. Wanneer de prijs boven deze band blijft, wordt dit beschouwd als een sterk bullish signaal. Wanneer de prijs echter eronder duikt, geeft dit aan dat de beren in controle zijn. Het feit dat OTHERS nu een retest maakt op deze support band kan aangeven dat de altcoin-markt op het punt staat verder te stijgen.

Hammer candle: Psychologie en betekenis

Een ander belangrijk element in deze analyse is de vorming van een hammer candle op de weekly chart. Een hammer candle is een bullish omkeringspatroon dat vaak verschijnt aan het einde van een neerwaartse trend. Het heeft een lange wick aan de onderkant en een kleine body aan de bovenkant, wat betekent dat er tijdens de week veel verkoopdruk was, maar de kopers aan het einde van de week de controle overnamen. Dit patroon wordt gezien als een signaal dat de markt het dieptepunt heeft bereikt en klaar is om hoger te gaan.

In deze context, waarin OTHERS een hammer candle vormt terwijl het een bullish retest doet op de bull market support band, versterkt het de kans op een verdere opwaartse beweging.

Conclusie: De cryptomarkt zet zich schrap voor meer upside

Wat we hier zien ontvouwen lijkt sterk op wat we eerder zagen in het begin van 2024: een uitbraak boven de bull market support band, gevolgd door een retest, die uiteindelijk resulteerde in verdere prijsstijgingen. Nu, na een lange fase van consolidatie, lijkt OTHERS klaar voor een nieuwe stijging. Als de bullish retest standhoudt, kunnen we een voortzetting van de opwaartse trend verwachten.

Met de bullish signalen op de weekly chart, de uitbraak uit de falling wedge, en de hammer candle, lijkt de altcoin-markt zich voor te bereiden op een potentieel krachtige beweging omhoog. Zoals altijd, is het belangrijk om de komende weken scherp in de gaten te houden of deze bullish retest standhoudt, maar de tekenen zien er positief uit. Nu is het tijd om te zien of de bulls in staat zijn om door te zetten!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.