Robert Kiyosaki waarschuwt voor dreigende beurscrash en benadrukt de rol van Bitcoin

Robert Kiyosaki, de bekende auteur van het boek “Rich Dad, Poor Dad” en een fervent voorstander van Bitcoin (BTC), heeft opnieuw zijn visie op de financiële markten gedeeld. In een recente post op X (voorheen Twitter) waarschuwde hij investeerders voor de risico’s van een aanstaande beurscrash en riep hij zijn volgers op om slimme investeringsbeslissingen te nemen.

Kiyosaki benadrukte dat investeerders die geen goud, zilver of Bitcoin bezitten, zich in een kwetsbare positie bevinden. Hij ziet goud en zilver als solide investeringsopties, maar is van mening dat Bitcoin de ultieme bescherming biedt tegen de dreigende instabiliteit van de financiële markten.

De bestseller auteur gaf aan dat de recente recordhoogtes van goud een teken kunnen dat investeerders steeds pessimistischer worden over de economie, wat volgens hem een voorbode kan zijn van een naderende crash. Hij stelt dan ook dat de meest voorzichtige en slimme investeerders op tijd weten te verkopen voordat een beurscrash plaatsvindt en dat sommige investeerders zich al voorbereiden op de daling door nu al te verkopen. Na de crash kunnen zij volgens hem de marktkansen benutten door opnieuw te investeren in diverse activa die dan voor koopjesprijzen beschikbaar zullen zijn.

De ervaren investeerder adviseert ook om altijd te blijven handelen, zelfs als de markten volatiel zijn. Inactiviteit vanwege marktschommelingen kan volgens hem leiden tot gemiste kansen. Hij zei het volgende:

“Slimme investeerders blijven zich ontwikkelen en profiteren, ongeacht of de markten stijgen of dalen.”

Als gevolg hiervan moedigt hij mensen aan om zich te verdiepen in de markt, beleggingsclubs te overwegen en hun kennis te gebruiken om op lange termijn succes te behalen. Wat gaan jullie doen om jullie hierop voor te bereiden? Of geloven jullie zijn voorspelling niet?