BlackRock verkoopt Bitcoin en zet in op Ethereum – Startsignaal van een nieuw altcoin-seizoen?

Volgens een recent rapport heeft BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een opvallende wijziging doorgevoerd in zijn beleggingsstrategie. De Amerikaanse financiële gigant heeft namelijk een deel van zijn Bitcoin (BTC) verkocht om een ​​aanzienlijk deel van Ethereum (ETH) te verwerven. Deze stap heeft uiteraard voor veel speculatie gezorgd in de cryptomarkt.

BlackRock verkoopt Bitcoin voor Ethereum

Lookonchain, een gerenommeerd blockchain-analyseplatform, onthulde een opmerkelijke transactie door BlackRock. Via hun officiële X-account (voorheen Twitter) meldde het bedrijf dat BlackRock recentelijk 182 BTC heeft verkocht, met een waarde van maar liefst $11,34 miljoen. Kort daarna merkte het bedrijf echter op dat de vermogensbeheerder 7.574 ETH kocht, ter waarde van ongeveer $18,52 miljoen. Dit geeft een duidelijke verschuiving aan in de beleggingsstrategie van BlackRock ten gunste van ETH.

Deze beslissing van BlackRock, die bekendstaat als het grootste Bitcoin-fonds ter wereld, heeft op zijn beurt weer voor veel speculatie gezorgd binnen de cryptogemeenschap. Er wordt volop gesproken over de achterliggende redenen van deze investering en wat dit zou kunnen betekenen voor de markt. Verwacht BlackRock een flinke stijging voor de Ethereum koers? Is een altcoin-seizoen aanstaande?

Verschillende reacties uit de markt

Sommige analisten stellen dat deze stap van BlackRock de veranderende voorkeuren van hun klanten weerspiegelt. Het zou kunnen dat institutionele beleggers nu meer geïnteresseerd zijn in Ethereum dan in Bitcoin, wat BlackRock ertoe heeft gebracht hun portefeuilles aan te passen. Andere marktwaarnemers zien de actie van BlackRock als een mogelijk teken dat Ethereum op het punt staat een significante prijsstijging te ervaren.

Hoewel dit goed nieuws is voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment, is het belangrijk om op te merken dat BlackRock nog steeds groots inzet op de koningsmunt. Volgens gegevens van Lookonchain bezit BlackRock ongeveer 369.640 BTC, ter waarde van een indrukwekkende $23,02 miljard. Daarentegen is hun Ethereum-positie aanzienlijk kleiner, met 414.168 ETH ter waarde van ongeveer $1,01 miljard. Deze cijfers benadrukken het aanzienlijke verschil in toewijzing tussen de twee grootste cryptocurrencies.

Een populaire crypto-analist, bekend als ‘Moustache’ op X, wees echter op een ander bullish patroon in de grafieken van de altcoin-seizoensindex. Hij gaf aan dat deze index een zeer bullish patroon heeft laten zien. Dit patroon, beter bekend als de “Inverse Head and Shoulders”, zou kunnen wijzen op een aanstaande opwaartse trend voor altcoins. De komende maanden zullen echter cruciaal zijn voor Ethereum en altcoins, en we kunnen mogelijk getuige zijn van een nieuwe golf van groei in de sector.