Adressen met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin zijn in vijf dagen tijd met 2.000 toegenomen

Het aantal grote Bitcoin-houders is recentelijk toegenomen, nu de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten beginnen te verminderen. Uit gegevens van Glassnode blijkt dat het aantal whale-adressen, wallets met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin (BTC), tussen 29 september en 2 oktober is afgenomen van 111.906 naar 107.835. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door de verkoopgolf op 1 oktober, toen Iran een raketaanval uitvoerde op Israël.

Echter, op 6 oktober begon het aantal whale-adressen weer te stijgen en bereikte het 109.921, naarmate de situatie in het Midden-Oosten tot rust kwam. Dit herstel in het aantal grote Bitcoin-houders weerspiegelt de bredere markt, die ook aanzienlijke winsten boekte. Volgens een rapport steeg de wereldwijde marktkapitalisatie van crypto-valuta met 1,7%, waardoor de totale waarde boven de $2,3 biljoen kwam.

Ook Bitcoin zelf zag een prijsstijging van 1,8% in de afgelopen 24 uur, met een huidige waarde van ongeveer $63.150. De marktkapitalisatie van Bitcoin ligt rond de $1,25 biljoen, met een dagelijks handelsvolume van $21 miljard.

Vorige week daalde de Bitcoin-prijs nog onder de $60.000, mede door politieke spanningen, toen de regering-Biden steun uitsprak voor Israël, dat mogelijk Iraanse olie-installaties zou aanvallen. De recente prijsstijging van Bitcoin veroorzaakte ook verhoogde liquidaties. Volgens Coinglass bedroegen de totale liquidaties in de cryptomarkt $162 miljoen, waarvan $37 miljoen afkomstig was van Bitcoin-liquidaties.

Deze liquidaties kunnen wijzen op een mogelijke prijscorrectie voor Bitcoin, vooral nu de markt tekenen van oververhitting vertoont. Ondertussen wordt op 10 oktober het Amerikaanse inflatierapport verwacht, wat mogelijk een grote impact zal hebben. Een lagere inflatie dan de verwachte 2,2% zou de Federal Reserve kunnen aanzetten tot een renteverlaging, wat de crypto-markt positief zou kunnen beïnvloeden.