Solana kopen

Over Solana crypto

Solana (SOL) is een efficiënt en supersnel blockchain-platform dat speciaal is ontworpen voor het ontwikkelen en uitvoeren van decentrale applicaties (DApps). Hierbij worden innovatieve technologieën ingezet voor het aanpakken van beperkingen in andere blockchain-platforms. Binnen het ecosysteem van Solana is het mogelijk voor tokens en financiële producten, die op het platform gebaseerd zijn, om te ontwikkelen. Het platform is uitermate geschikt voor real-time toepassingen zoals games, financiële diensten en andere activiteiten waarbij snelle en betrouwbare informatieverwerking vereist is, omdat SOL een hoge verwerkingssnelheid heeft en een lage vertragingstijden.

Hoe kun je Solana (SOL) kopen?

Wil je weten hoe je Solana crypto kunt kopen? Lees dan zeker het onderstaande stappenplan. Wij helpen je stap voor stap door het proces heen. Zorg er in elk geval voor dat je de verschillende aanbieders en hun kostenstructuur vergelijkt voordat je een keuze maakt om Solana crypto te kopen. Zo heeft de een bijvoorbeeld andere betaalmethoden dan de ander en hebben ze niet allemaal even lage transactiekosten. Het is sowieso slim om je goed in te lezen voordat je begint met crypto.

  1. Cryptocurrency exchanges vergelijken en kiezen

Allereerst is het goed om een vergelijkingswebsite te vinden en gebruiken voor het vergelijken van verschillende exchanges. Dit geeft je een beeld van wat de verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van onder andere betalingsmogelijkheden. Daarnaast kun je meteen zien of de exchange haar diensten wel of niet aanbiedt in Nederland. De vergelijkingswebsite vergelijkt de meest populaire exchanges.

SOL kopen bij Coinmerce

Klik hier

SOL kopen bij MEXC

Klik hier

SOL kopen bij Bitvavo

Klik hier

SOL kopen bij Gate.io

Klik hier
  1. Bij de exchange identificeren

Voordat je aan de slag kunt is het bij de meeste exchanges van belang dat je je identiteit verifieert middels een proces genaamd Know Your Customer (KYC). Gegevens zoals je e-mailadres, identiteitsbewijs en telefoonnummer worden gevraagd om te kunnen verifiëren wie je bent. Dit is van belang, zodat je geld kunt storten waarmee je later Solana crypto kunt kopen. Schakel vervolgens een tweefactorauthenticatie (2FA) in om de veiligheid van je account te verhogen. Sommige exchanges vragen niet om een KYC, maar dat betekent vervolgens ook dat je geen euro’s kunt overmaken van je bankrekening. Wil je dat dus wel, dan zul je toch de KYC procedure moeten doorstaan. Hou hier rekening mee.  

  1. Solana (SOL) kopen 

Na het verificatieproces is het tijd om de Solana crypto te gaan kopen. Toch is het voordat je koopt een goed idee om eerst naar de koers pagina te gaan. Hier vind je alle informatie over de prestaties van de SOL token van afgelopen tijd. Wil je SOL voor een vaste prijs kopen, dan kan dit het beste door gebruik te maken van de ‘instant buy’ functie, mits deze beschikbaar is voor jouw gekozen exchange. Dit is echter wel vaak duurder dan andere manieren. Een andere, veelgebruikte manier is namelijk via het openen van een transactie op de spotmarkt. Hiermee kun je je eigen prijs bepalen, wat meestal goedkoper is. Daarom is het goed om meer te weten over SOL’s marktomstandigheden, zodat je weet wanneer het beste moment is om Solana crypto te kopen.  

  1. Bewaaropties voor SOL

Voor het bewaren van je SOL tokens zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je deze bewaren op de exchange waar je de tokens hebt gekocht, maar je kunt er ook voor kiezen om deze in je eigen wallet te bewaren. Je leest hier wat een wallet precies is. Middels een wallet heb je volledige controle over je gekochte SOL tokens, wat een veiligere optie is dan ze op de exchange te bewaren. Je hebt daarbij de keuze tussen een software en een hardware wallet, waarbij hardware in principe de veiligste optie is.