Solana (SOL) op weg naar 20% daling? Analist voorspelt correctie

Volgens crypto-analist Alan Santana staat Solana (SOL) voor een mogelijke correctie van 20%, waarmee de prijs kan terugzakken naar niveaus die begin augustus voor het laatst werden gezien. Hoewel Solana zich het afgelopen jaar sterk heeft ontwikkeld, verwacht Santana dat er een flinke prijsdaling aankomt.

Solana, dat bekend staat als de “Ethereum Killer” vanwege zijn snelle transacties en lage kosten, zag zijn waarde het afgelopen jaar flink stijgen. Volgens gegevens van CoinMarketCap is SOL met maar liefst 527% gestegen sinds 5 oktober 2023. Maar recent heeft de cryptomunt te maken gehad met volatiliteit: in de afgelopen 24 uur steeg SOL met 3%, terwijl het over de afgelopen week 7% in waarde verloor. De koers staat momenteel 10% lager dan het wekelijkse hoogtepunt van $160,91 dat op 29 september werd bereikt.

Verwachte correctie

Ondanks een korte opleving verwacht Alan Santana dat Solana nog verder zal dalen. In een analyse op TradingView voorspelt de analist dat de prijs kan zakken naar een dieptepunt van $121, wat een correctie van ongeveer 20% zou betekenen vanaf het huidige niveau van $144.

Santana baseert zijn voorspelling op het prijsgedrag van Solana sinds maart. Hij merkt op dat prijsstijgingen van Solana doorgaans 20 tot 30 dagen duren, gevolgd door een correctie die tussen de 7 en 14 dagen aanhoudt. De laatste grote daling van SOL duurde acht dagen, waarna de munt 55 dagen consolideerde voordat het weer steeg naar het niveau van $161 eind september.

Alternatief scenario: Is de daling ongeldig?

Toch is er kans dat de voorspelling van Santana niet uitkomt. Solana sloot afgelopen vrijdag af met een winst van bijna 5%, wat aangeeft dat de prijsbewegingen mogelijk de voorspelde daling zouden kunnen afzwakken. Tijdens een eerdere crash, tussen 29 juli en 5 augustus, sloot Solana elke dag met een verlies af. Dit keer liet de munt echter een bullish trend zien op de 1-daagse grafiek, wat de verwachting van een daling naar $121 in twijfel trekt.

Bovendien zijn er positieve signalen vanuit het Solana-netwerk zelf. De toename van on-chain activiteiten, met name in DeFi-protocollen, zou de prijs kunnen ondersteunen. Sommige analisten wijzen op een mogelijk herstel naar de weerstand van $186, mede dankzij de groei van gedecentraliseerde toepassingen op het platform.