Bitcoin nadert cruciaal punt! Erop of eronder voor de bulls?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Het zijn spannende tijden voor Bitcoin en crypto investeerders. De Bitcoin koers consolideert inmiddels al sinds halverwege maart 2024 rond de all-time high. Daarmee wordt ongekend veel momentum opgebouwd en vroeg of laat gaat dat momentum eruit komen tijdens een breakout. De vraag is alleen of die breakout omhoog of omlaag gaat zijn. In de update van vandaag gaan we daar dieper op in en laten we zien waarom het zo belangrijk is dat we vanaf de huidige regionen sterkte moeten gaan laten zien. Lees snel verder!

Weekgrafiek

De weekgrafiek is nog altijd hetzelfde beeld als maanden geleden. We hebben de wekelijkse demand op $53.120-$50.430 teruggetest en daarmee ook alle belangrijke lows aan de onderkant opgehaald. Daartegenover staat dat we aan de bovenkant juist alle highs open hebben staan. Inmiddels zijn dat 5 belangrijke highs. Tot nu toe is het een comfortabel ritje geweest voor mensen die swing shorts hebben ingeschaald rond die highs, want die stoplosses blijven daar veilig staan.

Met al die openstaande highs bouwen we wel enorm veel liquiditeit op. En in de meeste gevallen zul je zien dat market makers daarop inspelen en de koers daarheen sturen, zodat die stoplosses massaal getriggerd worden. Daarom zie je ook meestal bij zo’n grote opbouw van flink wat highs (of bijvoorbeeld lows) dat de prijs zeer agressief reageert als het eenmaal dat gebied nadert. Als we nu dus nogmaals dat gebied gaan opzoeken, vanaf $66.500 en hoger kan het dus hard gaan en sta je binnen no time op $74.000 en potentieel hoger. Pas boven $74.000 zetten we de trend weer voort. Alles daaronder is niet meer dan consolidatie.

Omdat we lokaal een higher high hebben neergezet is het nu van cruciaal belang dat we ergens hier of wellicht iets lager de higher low gaan neerzetten. Gaan we opnieuw de hele beweging omhoog vanaf de $52.000 regionen teruggeven aan de markt komt het er slecht uit te zien voor de bulls. Dus je wil hoog vasthouden! Liever niet veel lager dan pak ‘m beet $58.000.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

We hebben die higher high dus neergezet en zijn nu op zoek naar de higher low. Het is momenteel nog te vroeg om te zeggen waar we die neer gaan zetten. Er is een reële kans dat we dat vanaf hier al gaan doen. De bevestiging daarvan komt wanneer we de monday’s low op $62.800 terugclaimen (zie grafiek). Het alternatief is nog een stap lager. Dan kijk je naar $59.126 en potentieel iets lager. Veel lager dan dat wil je liever niet gaan als bull zijnde. Doen we dat wel riskeren we helemaal terug te gaan naar nieuwe lows onder de $49.000. Vandaar dat wat we momenteel laten zien met de markt zo ontzettend belangrijk is.

Bron: TradingView

1-uur-grafiek

Gisteren in de video bespraken we het short scenario, waarbij we de high op $61.921 op gingen zoeken en vanuit daar dan de zwakte zouden gaan zien. Dan zou je een prijsdaling naar $60.118 kunnen verwachten. Dat hebben we ook mooi gezien. En ook het long scenario is gisteren gedeeld en vanaf die low hebben we inmiddels een 2.5% stijging gezien. De vraag is of dat genoeg is of dat we rekening moeten houden met nog een leg lager. $62.800 is wat we nu willen zien om het bullishe idee verder kracht bij te zetten. Falen we daarin gaan we helaas gewoon lager.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, lokaal is het momenteel erg spannend. Het is nog te vroeg om te kunnen spreken van een potentiële bodem. Daarvoor moeten we die $62.800 terugclaimen. Ik ben momenteel in ieder geval nog niet echt overtuigd dat we de low al hebben gezien, gezien de matige reactie tot nu toe. Het macro tijdsframe is en blijft hetzelfde. Wij blijven omhoog kijken. Fijne dag!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!