Ripple gaat samenwerken met Mercado Bitcoin voor grensoverschrijdende betalingen in Brazilië

Ripple heeft een nieuwe stap gezet in Latijns-Amerika door een samenwerking aan te gaan met Mercado Bitcoin, een van de grootste cryptobeurzen in de regio, om een innovatieve crypto-gebaseerde oplossing voor grensoverschrijdende betalingen in Brazilië te lanceren. Deze samenwerking biedt bedrijven de mogelijkheid om snellere, goedkopere en efficiëntere betalingen tussen landen te doen, met behulp van Ripple’s beheerde end-to-end oplossing.

Mercado Bitcoin, dat maar liefst 4 miljoen gebruikers heeft en een belangrijke speler is in de regio, zal in eerste instantie gebruikmaken van Ripple’s technologie voor het optimaliseren van zijn interne treasury-processen tussen Brazilië en Portugal. In de toekomst is het doel om de service uit te breiden naar zowel zakelijke als particuliere klanten, aldus Jordan Abud, Head of Banking bij Mercado Bitcoin. Hij ging verder met:

“Deze samenwerking stelt Mercado Bitcoin in staat om een ​​belangrijke stap te zetten in de internationalisering van zijn diensten.”

Ripple’s oplossing richt zich in eerste instantie op institutionele klanten, waarbij grensoverschrijdende transacties tussen Brazilië en Portugal worden gefaciliteerd. Deze samenwerking is een belangrijke uitbreiding van Ripple’s aanwezigheid in Latijns-Amerika en bouwt voort op eerdere samenwerkingen, zoals die met Travelex Bank in 2022.

Een van de voordelen van dit nieuwe betalingssysteem is de mogelijkheid voor gebruikers om rechtstreeks in Braziliaanse real te betalen via een niet-ingezetene-accountfunctie. Dit vereenvoudigt de valutawissel, stroomlijnt de transacties en verbetert de algehele klantervaring.

De samenwerking tussen Mercado Bitcoin en Ripple komt bovenop eerdere strategische partnerships van Mercado Bitcoin met andere grote spelers, zoals Mastercard. Eerder dit jaar werkten de twee bedrijven samen om grensoverschrijdende transactiemogelijkheden tussen Latijns-Amerika en Europa mogelijk te maken. Ook hebben ze samengewerkt aan een op Web3 gericht crypto-identiteitssysteem, gelanceerd in 2023.

Ondanks de lopende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft Ripple zijn wereldwijde partnerschappen uitbreiden. Het bedrijf blijft vastberaden in zijn missie om naadloze grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken, wat vertrouwen uitstraalt in hun technologie en visie voor de toekomst.